изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:35 EEST
ГАРДОВЕ МЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ НА САМОЛЕТНА ПИСТА    
СпортДесетина запалени добричлии по автомобилните надпревари наблюдаваха в събота на пистата на бившето военно летище състезанието за майсторско управление на автомобил, между пет отбора от гардове. Надпреварата бе част от турнир, който в неделя приключи с последния си етап – стрелба, проведена на стрелбището на СОТ-Варна, в морската столица.

За НДТ предсетаделят на Българската федерация по бойно-приложни спортове Александър Йовчев сподели, че това е поредният национален турнир, който е и квалификация за нашите отбори за предстоящата световна надпревара по бойно-приложни спортове в Ялта, Украйна. Състезателите са мерили сили в пет дисциплини – бойно-приложни техники, евакуация на ВИП лице, ВИП охрана, майсторско управление на автомобил и стрелба. В ъстезанието участваха пет отбора от по четирима състезатели и един резерва – НСО, СОТ-Варна, охранителните фирми “Нерон” – Разград, “АСО – БА” – Елин Пелин и румънската “Алистар секюрити”. Етапът, демонстриращ владеенето на автомобила се проведе в събота след обед в Добрич на пистата на бившено военно летище край града. Малкото публика определено определи като фаворити момчетата от НСО, които показаха завидни умения във владеенето и управлението на автомобил. Най-младият участник в състезанието бе от отбора на “АСО – БА” – гр. Елин Пелин – 18-годишен Спасимир Пиперков, който наесен е последна година ученик в колежа по охрана и сигурност в столицата, а най-възрастният състезател бе от тима на НСО – 34-годишният Васил Марков. Йовчев добави, че средната възраст на българските състезатели по бойно-приложни спортове е между 30 и 40 години. Досега страната ни в провежданите световни турнири винаги се е класирала в челната тройка. Очакванията на федерацията са и на предстоящото световно българските гардове да се качат на почетната стълбичка.
 


Сходни връзки

ГАРДОВЕ МЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ НА САМОЛЕТНА ПИСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди