изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:52 EEST
ВОДОЛАЗИ АЛАМРИРАТ, ЧЕ СЕ РАЗГРАБВА МОРСКОТО ДЪНО ЗА СКРАБ    
ИсторияВодолази алармират, че се разграбват исторически забележителности по морското дъно за скраб. Дамян Дамянов, водолаз от клуба в Тюленово сподели, че това е ежедневние и някои хора вече са го превърнали в своя професия. Той добави, че навремето потъналите обекти са били охранявани от държавата, докато сега всеки може да прави каквото си поиска. “Така ако продължават обаче нещата, скоро няма да има какво да се показва на туристите” – казва още Дамянов.

 По думите му недовросъвестни гмуркачи обират цветните метали от потънали кораби и ги предават за скраб. А една подподва разходка по Добруджанското Черноморие съчетава както красотата на пещерите, така и оглед на потънал преди години съд. Дамян дори сподели, че потъналите дървени кораби, които са престояли на дъното между 200 и 300 години вече са почти разрушени, защото им се измъквали бронзовите гвоздеи. Засега единствено опазено от набези все още било т. нар. гробище край Шабла, каза още водолазът. Тази година предимно румънски са били водолазите по нашето Черноморие, като водели и групи със себе си и единствено ползвали базата на нашия клуб в Тюленово.
 


Сходни връзки

ВОДОЛАЗИ АЛАМРИРАТ, ЧЕ СЕ РАЗГРАБВА МОРСКОТО ДЪНО ЗА СКРАБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди