изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:38 EEST
Служителите на НЗОК без застраховка „живот“    
Здраве Нели Нешева се крие зад служебна тайна. Колективен трудов договор № РД-14-42 от 16.06. 2009 г. Страни по договора НЗОК, КТ Подкрепа, и КНСБ. Чл.46.(1) Страните се договарят Работодателят да осигури необходимите средства и да извърши групова рискова застраховка “Живот” за всички служителите в ЦУ на НЗОК и РЗОК. Последната сключена такава застраховка е изтекла през месец август 2010 година.


В тази връзка поискахме по Закона за достъп до обществена информация от НЗОК да даде писмен отговор за това кога е сключена застраховка „живот“ за служителите на НЗОК и РЗОК и за какъв срок.

Както и очаквахме, НЗОК отказа достъп до такава информация със смехотворния мотив, че тя съдържала лични данни.
Никакви лични данни не сме искали, нито с кого е сключена застраховката, нито за каква сума. Просто поискахме информация дали има сключена такава застраховка, каквато изисква Колективния трудов договор, кога е сключена и за какъв срок. Ясно е, че Д-р Нешева не е изпълнила задължението си по договора да застрахова служителите на НЗОК. Между другото движимото и недвижимото имущество на касата е застраховано, което идва да покаже, че вещите и предметите в НЗОК се ползват с приоритет пред хората.
Остава неясно защо това лесноустановимо нарушение се прикрива зад „служебната тайна“, вместо да бъде признато и поправено. С какво право НЗОК санкционира лечебните заведения за нарушения на договорите си, след като самата каса най-безцеремонно нарушава собствените си договорни задължения?
Има още нещо притеснително в тази ситуация и то е мълчанието на синдикатите. Под Колективния трудов договор са се подписали д-р Иван Кокалов от КНСБ и Ефтим Буюклиев от КТ Подкрепа. Като страна по КТД, те биха могли да поискат изпълнение на задълженията. Защо не са го направили до сега, не ни е известно, но си остава за тяхна сметка. http://czpz.org

 


Сходни връзки

Служителите на НЗОК без застраховка „живот“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди