изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:50 EEST
Дават Танов на прокурор, издал държавна тайна    
НовиниДепутати от Коалиция за България ще сезират главния прокурор за извършено престъпление от директора на агенция "Митници" Ваньо Танов и искат да бъде образувано досъдебно производство.
Това каза пред журналисти депутатът Антон Кутев от БСП, съобщи БСП. Според него и друг депутат от левицата - Петър Курумбашев, в свое изказване пред национална телевизия на 1 септември Танов е обявил количеството на държавния резерв от гориво за военновременни запаси, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация.  Кутев обясни, че престъплението, извършено от Танов, е разпространяване на данни за стратегическите запаси от материални средства, създадени за военно време, които по закон са държавна тайна.

Тогава шефът на митниците заяви пред БНТ: "Лукойл - Нефтохим" и "Лукойл - България" трябва да поддържат определени военновременни запаси. Те са около 8 милиона литра. Когато ние затворихме "Лукойл", имаше 11 милиона литра, като отчетоха, че 2.8 милиона са "мъртви" обеми и не могат да бъдат използвани. Тогава възниква въпросът те какво гориво продават?. През целия период са продавали гориво, което трябва да съхраняват за държавен резерв, и държавният резерв само на книга ли е?"

Танов каза още, че според него отлагането на делото за отнетия лиценз на компанията заради съдебно-техническа експертиза е опит за протакане и няма никаква нужда от нея. Преди това Върховният административен съд реше, че рафинерията може да работи, докато процесът не приключи.

Прокуратурата все още проверява сигнал на БСП за изнасяне на класифицирана информация от вицепремиера Симеон Дянков. Причината беше негово изказване от парламентарната трибуна, в което изнесе данни от секретен договор между правителството на Сергей Станишев и БНБ. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Дават Танов на прокурор, издал държавна тайна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди