изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:48 EEST
ОРИГИНАЛНО И ЗАБАВНО НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА    
ОбразованиеЗа пета поредна година, на 1 септември,  частната гимназия "Леонардо да Винчи" в Добрич отвори врати и посрещна своите възпитаници за новата учебна година. Началото бе поставено с въвеждаща двуседмична програма, която цели адаптация на учениците и е подчинена на принципа за обучение без стрес, съобщиха от училището. Целта на разнообразните занимания през тези близо десет дни е плавен преход от летните безгрижни дни към активна учебна дейност.

Специално внимание се отделя на най-малките нови  членове на  ученическия колектив – петокласниците. Под ръководството на квалифициран психолог и класните ръководители, заедно с учениците от VІ и VІІ клас, те с интерес се включиха в подготвените интерактивни игри. Чрез тях освободиха страха и разчупиха ледовете, запознанството с нови съученици и обстановка мина неусетно и безболезнено.

Възпитаниците на училището обичат приключенията и пътешествията. Като символична раздяла с морето за този сезон беше участието им в морската битка между  корабите „Пинта Варна” и „Сейнт Томас”. За мореплавателите откриватели от знаменития Магеланов кораб и за кръвожадните пирати еднакво интересно беше да се научат да работят с истински морски компас, да връзват различни морски възли, а най-смелите не пропуснаха възможността да се покачат чак до върха на ветроходната мачта, за да открият нови земи. Търсиха съкровища и премериха сили на канадска борба.

А пътуванията, пътешествията, винаги са били съществена част от обучението на учениците от ЧПГ "Леонардо да Винчи". И тази година група от ученици, родители и учители реализира една незабравима образователна 10-дневна екскурзия до две емблематични европейски столици - шармантния Париж и достолепния Лондон. По традиция след завръщането си екскурзиантите споделиха впечатленията си с думи и снимки.

Разбира се, въвеждащата програма включваше и учебни занятия.Трите часа дневно осигуриха добър старт на преговорните уроци, които бяха умело съчетани с групова и самостоятелна работа, демонстрации и учебни игри.

В последния ден от адаптивната система е отделено място на спорта. Ежегодно в този ден ученици и учители са сред спокойната красота на Центъра за защита на природата и животните в  Добрич. Разпределени в четири отбора малки и големи демонстрираха физически умения и издръжливост, знания за природата, певчески и литературни таланти. НДТ

 


Сходни връзки

ОРИГИНАЛНО И ЗАБАВНО НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди