изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:39 EEST
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните    
КоментариРекордната активност на местните и президентските избори на 23 октомври ще неглижира купуването на гласове. Това показват данните от последното проучване на агенция "Медиана". Изследването е извършено сред 1031 пълнолетни граждани в периода 10-14 септември 2011 г.Проучването сочи, че едва 23,4 на сто ще отидат за гъби по време на изборите. А активността на хората, запътили се към урните, ще удари 55-60 процента и ще е доста по-висока от предходните избори. "Това ще доведе до намаляване на влиянието на купения вот, както и на консолидирания електорат на ДПС", смята социологът Кольо Колев.

Тримата фаворити за президентския вот са ясно очертани, смятат от агенция "Медиана". Ако изборите бяха днес, за Росен Плевнелиев биха гласували 29,1 на сто, за Ивайло Калфин - 21,9 на сто, а за Меглена Кунева - 14,1 на сто. 43% от анкетираните харесват Росен Плевнелиев, 39% Меглена Кунева и 33% Ивайло Калфин.
26% от анкетираните са на мнение, че е добре президентът да бъде от ГЕРБ. Останалите са на мнение, че е по-добре държавният глава да е или независим, или от друга политическа сила, за да има някаква форма на баланс.
ГЕРБ са стопирали процеса на ерозия на доверието категоричен е директорът на "Медиана". Това се случва след спад в рамките на година, като основната причина за този отлив бе икономическата криза. За сравнение - през 2009 г. управляващите имаха 54% одобрение, сега се задържат на около 26 на сто. "Избирателите си казват - тези не са онези прекрасни ангели, които очаквахме, но кой друг да бъде? Това връща известна надежда към управляващата партия. Какво се случва по-нататък, зависи от по-нататъшните действия на самата партия", обяснява данните социологът.
Анкетата на "Медиана" потвърждава една трайна тенденция в политическия ни живот - консолидацията на партийния електорат
На въпроса "За кого бихте гласували днес, ако има парламентарни избори?", ГЕРБ и БСП получават резултати, близки до тези на Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин - съответно 27,1% и 22,4%. Потърпевша от тази тенденция е Меглена Кунева, която не разполага с партийна подкрепа. И дали ще стигне до балотаж, зависи от това, доколко ще успее да привлече партийно неангажираните гласоподаватели.
Ако Ивайло Калфин отиде на балотаж, той може да акумулира протестния вот срещу ГЕРБ. В крайна сметка изходът от балотажа най-вероятно ще се реши от ДПС
А партията на Ахмед Доган може да даде гласовете си на друг, а не на ГЕРБ, на евентуален балотаж, заради заиграването на отцепника Касим Дал с Бойко Борисов.
Изборите са предрешени, показва още изследването. Едва 14% от анкетираните смятат, че вотът ще бъде честен, каза социологът Кольо Колев. 1/4 от избирателите признават, че се страхуват от тормоз заради политическите убеждения. Притеснението от репресии е високо в малките населени места, където анкетираните се опасяват, че ако "не гласуват правилно", може да останат без работа след изборите.
Всъщност изследването на "Медиана" сочи, че всеки втори българин живее в постоянен страх за службата си. 43 на сто пък са категорични, че им предстои да затягат коланите в близките 3 месеца.

http://www.standartnews.com/

 


Сходни връзки

Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Генерал Тошево
Автор: Anonymous да 2011-10-22 @ 03:29 EEST
За кого ще гласува изберателят в гр. Генерал Тошево за пореден път на местните избори?! http://www.youtube.com/watch?v=aClQMyL1NYc
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-22 @ 21:29 EEST
далаверата на МИГ Тошево-Шабла
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-23 @ 10:23 EEST
С тебе сме Калфин!На балотажа ще го бием този изплези език!
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-24 @ 20:45 EEST
КРАСТАВОТО  псе   ДУГАН    ще подкрепи  АЛКОХОЛИКА  СТЕФАН ДАНАИЛОВ  т.е.хората    на ГОЦЕ.Що за наивен народ сме?  Сега президентските избори се превръщат в етнически!Този предател Дуган отдавна трябваше да гние в затвора,но ГОЦЕТО все го спасява-три мандата му се отблагодарява!До кога комунистите ще управляват живота ни?Те краставите магарита се събират в един обор   / и БСП(БКП) и ДПС са ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ !   Ами ОНЗИ  седенкар Станишев  ЗА  КАКЪВ "СТРАХ " ГОВОРИ? МИЛИ ХОРА НИМА  ЩЕ ДОПУСНЕТЕ  ДУГАН ДА УПРАВЛЯВА БЪГАРИЯ,ЧРЕЗ ДАНАИЛОВ/Калфин не  го  броя-той е фигурант/? ТОВА е невъзможно!Много ще ме е срам ,ако дпуснем  да ни управлява онази рошава гарга ДУГАН!    Ами ВОЛЕН?И той ще гласува  за  КАЛФИН !  Нали е подпартия на ДУГАН! Мекерета долни...
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-25 @ 08:47 EEST

Вся власть в един малоумник,който ще Ви разкаже играта!

Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-25 @ 13:20 EEST

При очертаващота се тенденция, на следващите парламентарнти избори да няма партия с над 50,01%, който докопа президентското кресло печели още поне 3 години влияние в политиката. А ако се стигне до криза в изпълнителната власт пък (да не се разберат за състава на министрите), тогава президентската институция става много важна. :-)

Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-25 @ 13:40 EEST

ДА НЕ ДОПУСНЕМ КАКТО БЕШЕ ПАРТИЯ ДЪРЖАВА  БЮЛЕТИНА 8!

Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-28 @ 07:16 EEST
Гласувайте за Калфин с бюлетина 8 с червено  кръстче  " +"  и "полумесец"....
Плевнелиев и Калфин сигурни за балотажа, 60% пред урните
Автор: Anonymous да 2011-10-28 @ 13:56 EEST
8 ИЛИ ЗА МАКЕДОНСКИЯ ОЛИГОФРЕН?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди