изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:51 EEST
Агенция Медиана: Над 55% от българите ще гласуват    
ОбществоМежду 55 и 60% от избирателите ще гласуват на предстоящите избори. Това поне показва социологическо проучване на агенция Медиана.  Според изследването, едва 14 на сто от българите вярват, че изборите ще са честни.  Според изследването водещи позиции за президентския пост запазва Росен Плевнелиев. На второ място, но близо до него се нарежда Ивайло Калфин, следван от Меглена Кунева.

Проучването е правено в средата на септември и всички резултати са съотнесени към този период. Най-любопитна е прогнозата за висока избирателна активност. Потърсихме мнението на  Кольо Колев от агенция Медиана. Той разясни, че прогнозираната висока изборна активност се дължи на факта, че изборите са формат "2 в 1", което съвсем логично ще отведе много повече хора до урните на 23 октомври.
Колев обясни, че популярното напоследък твърдение, че изборите са предрешени е погрешно, тъй като разликите между най-популярните сред кандидатите за "Дондуков" 2 са твърде малки и лесно могат да се стопят в хода на кампанията. Според него Росен Плевнелиев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин имат много голям потенциал и е трудно да се каже, кой ще има най-голям успех в деня на вота.
Колев прогнозира, че балотажът е неизбежен. Според проучването, ако парламентарните избори бяха през септември, ГЕРБ щяха да вземат 27 процента, БСП - 22, ДПС - 6, 1, "Синята коалиция" - 4,2 %. Социологът обаче поясни, че тези прогнози не важат за местния вот, тъй като там нещата са много по-специфични и се определят по места. http://tv7.bg/

 


Сходни връзки

Агенция Медиана: Над 55% от българите ще гласуват | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди