изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:48 EEST
ПОВИШЕНИЕ НА ХЛЕБНОТО БРАШНО ОТЧИТА БРАНШЪТ    
ИкономикаВ последните дни има повишение на тон хлебно брашно, каза за НДТ председателят на браншовата организация Тошко Няголов. "В момента цената за тон е с около 20-30 лв. по-нагоре, като най-масовото брашно се предлага от мелниците за по 740 лв./т" - каза Няголов.

Той добави, че специалните брашна са на цени над 1000 лв. и смята, че цената ще достигне нива от летните месеци преди жътвата на тазгодишната реколта, защото и пшеницата е започнала да покачва цената си. По негова информация в момента сделките със зърно вървели на нива от 360-370 лв./т.
Няголов поставя обаче един тревожен проблем на дневен ред, касаещ здравословното хранене на децата. "Малчуганите в училищата получават т. нар. безплатни закуски. Според мен обаче, не може да се говори за здравословно хранене заради изключително ниските ставки и суми, които отпускат от общините. Нашата община, например, на чиято територия е и моята фирма - Генерал Тошево, дава по 45 стотинки за закуска, като в тази сума е включено и ДДС. Не е възможно на практика с 37 стотинки да купя брашно, колбас или сирене по стандарт и да изработя 90-100-грамова закуска, която да е качествена" - казва производителят. Той признава, че също е поканен от кметството, но все още не е дал отговор дали ще осигурява закуски за децата в училище, именно заради ниските ставки.
 


Сходни връзки

ПОВИШЕНИЕ НА ХЛЕБНОТО БРАШНО ОТЧИТА БРАНШЪТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди