изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:17 EEST
900 ДЕКАРА ЦАРЕВИЦА УНИЩОЖЕНИ ПРИ ПОЖАРИ    
Ред и сигурностИзключително тежка е била пожарната обстановка през празничните дни на територията на Добричка област, научи НДТ от началника на областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов.


Възникнали са 47 запалвания, от които 10 са с нанесени материални щети.
Два пожара са гасени по едно и също време на 23 септември.  В 14.20 часа е получен сигнал за запалване в землището на генералтошевското село Горица. Изгорели са 300 дка царевичен масив и 30 дка смесена гора. Малко по-късно - в 14.37 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в царевичен масив, намиращ се между каварненските села Белгун и Сърнено. Унищожени са 600 дка царевица. При произшествията в Генералтошевско и Каварненско са спасени 3 600 декара с реколта.
И в двата случая причината за запалванията е опалване на стърнища, каза за НДТ комисар Симеонов. При единия от пожарите това е сторил собственикът. При другия най-вероятно стърнището е запалено от селяни. Те минават на тараш след комбайните и за да съберат по-лесно кочаните палят шумата, обясни огнеборецът. Още един пожар със сериозни щети е гасен през почивните дни - в сеновал в добричкото село Карапелит. Съоръжението пламнало заради небрежност при боравене с огън. Изгоряло е голямо количество слама, противопожарен автомобил е стоял на мястото цяла нощ.
Липсата на дъждове в Добричко през последните три месеца и голямото засушаване прави пожарната обстановка много сериозна, каза комисар Симеонов. По думите му, през празничните дни са имали повече излизания отколкото за месец при нормални метеорологични условия. Тези пожари водят до много разходи, защото са в отдалечени села, техниката се амортизира, коментира огнеборецът. Той отново призова стопаните на земеделски земи да назначат охрана на реколтата. НДТ 


 


Сходни връзки

900 ДЕКАРА ЦАРЕВИЦА УНИЩОЖЕНИ ПРИ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди