изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:29 EEST
Кирил Рашков е доведен в София    
Новини
София. Кирил Рашков е доведен в София, предаде БНТ. Късно снощи с полицейска охрана семейството на Рашков е настанено на място, което засега полицията пази в тайна.


http://www.focus-news.net/

София. Посещението на премиера и президента в село Катуница вчера не даде ефекта, който трябваше – да успокои обществото, а последваха снощните ексцесии. Това каза на брифинг Михаил Миков, депутат от Коалиция за България и бивш вътрешен министър, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Миков – парламентът е мястото, където трябва да се яви министърът на вътрешните работи, за да каже какво знае по случая. Две години ГЕРБ разбива институциите, парламентът има най-ниското ниво на доверие през последните 20 години. Две години съдебната власт е заклеймявана с повод и без повод.
Миков попита - как Младежката организация на БСП е намерила в интернет публикацията на внука на Кирил Рашков, съдържаща заплаха, а полицията не е могла да я намери.
По думите на Румен Петков, депутат от Коалиция за България и бивш вътрешен министър, става дума за абсолютна управленска немощ и безсилие на полицията и за неадекватни действия. След отправената заплаха от внука на Кирил Рашков „Който ме мрази, от катастрофа да пукне” и последвалата катастрофа, полицията е трябвало да арестува Кирил Рашков и близките му. Никой не носи отговорност за неадекватните действия на полицията. Няма никаква превантивна работа на правоохранителната система, смята Петков. По негово време са няколко преписките срещу Кирил Рашков. При една от тях са иззети контрабадни стоки – два камиона с кафе. Подавани са десетки сигнали в компетентните органи и няма нито един неразследван случай в периода 2005 - 2008 г. За този период, съвместно с Агенция „Митници” районът, в който Рашков преди това е произвеждал незаконен алкохол, е наблюдаван ежедневно. В периода 2005 - 2009 г. включително незаконен алкохол от страна на Кирил Рашков там не е бил произвеждан, категоричен е Петков. Според него неетнически сблъсък се етнизира и се политизира, в резултат на което се стига до безредици в цялата страна. Ръководството на Столична община носи отговорност за насаждане на омраза у хората, посочи още той. БСП никога не е търсила подкрепа от Кирил Рашков и от такива като него, отбеляза Петков.
Лидерът на БСП Сергей Станишев смята, че е можело да не се стига до този гняв на хората за самоуправство, ако полицията бе задържала виновните за това престъпление. Кирил Рашков го пазят като зеницата на окото. Колко хора в България без никакви доказателства бяха проснати на пода, задържани с месеци в килия без никакви доказателства, коментира Станишев. Той даде пример с ареста на Борислав Гуцанов от Варна. „За БСП Кирил Рашков никога не е бил галеник. Не е тайна, че той винаги е декларирал публични своите десни убеждения”, допълни лидерът на БСП.
Аделина ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Кирил Рашков е доведен в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.53 секунди