изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:24 EEST
ПРЕМИЕР, КМЕТ И МИНИСТРИ ОТКРИХА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ    
Новини"С изграждането на нови пречиствателни станции правителството допринася за развитието на туризма в  черноморските градове" - обяви Бойко Борисов. "Въвeждаме в експлоатация  пречиствателна станция в Балчик. Това е екологичен проект, чрез който се предотвратява изхвърлянето на над 22 млн. куб.м отпадъчни води в морето. Един от приоритетите на правителството е туризмът в България да се развива, а за целта трябва да изчистим водите на Черно море" - заяви Бойко Борисов, който днес заедно с изпълняващия длъжността кмет на общината Митко Петров и министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова, откри пречиствателна станция в града.

Премиерът допълни, че с изграждането на нови пречиствателни станции правителството допринася за развитието на туризма в черноморските градове.  По време на откриването министър-председателят  съобщи, че общата стойност на пречиствателната станция е 42 млн.лв., от които 30 млн.лв. са осигурени от ЕС и 12 млн. лв. – държавни средства. Той подчерта, че намеренията на правителството са Балчик да има свое гражданско летище, за да стане града-център за развитие на туризма в Северна България, като заяви, че 60 хил. автобуса с туристи за Албена, Балчик и Каварна минават през центъра на Варна. "Когато дойдох тук през септември 2009 г. проектът беше отчайващ - без напредък, с изтекъл срок на строеж. Благодарение на проведените преговори постигнахме смяна на строителите и ето вече пускаме обекта в експлоатация", каза екоминистърът Караджова.
Пречиствателната станция ще поема натоварванията от 22 200 еквивалент жители. Технологично е предвидено  да пречиства около 6 000 кубически метра отпадъчни води на ден. Изпълнител на обекта е Консорциум "Приморие – Хидроинженеринг – Балканстрой", а консултант-инженер по строителния надзор е фирма "Пури Енвайърмент".
 


Сходни връзки

ПРЕМИЕР, КМЕТ И МИНИСТРИ ОТКРИХА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕМИЕР, КМЕТ И МИНИСТРИ ОТКРИХА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ
Автор: Anonymous да 2011-09-29 @ 21:32 EEST
Малко позакъсняло откриване но нищо!
ПРЕМИЕР, КМЕТ И МИНИСТРИ ОТКРИХА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ
Автор: Anonymous да 2011-09-30 @ 08:45 EEST

Защо


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди