изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:55 EEST
Надупи се или си мъртъв!    
Спорт Заглавието е цинично, ама то целият ни волейбол е обвит от цинизъм. Гаден и гнусен. Набързичко ще ви светна за какво иде реч. Катерина Манолова е една от малкото смели журналисти, позволили си да атакуват волейболната федерация начело с инженер Данчо Лазаров. Направи го остро, така както тя си знае. Толкова остро, че убоде егото на Строителя на волейболна България и свитата му.

Лазаров скръцна със зъби и обяви, че ще съди Кети, която не се погнуси да бръкне и да извади цялата помия в женския волейбол. Манолова каза истината, а от нея най-много боли. И понеже федерацията отдавна се е превърнала в бастион на тоталитаризма и цензурата, Диктатора Лазаров постъпи диктаторски. Как тъй някой ще повдига желязната завеса. Там, зад нея, място имат само послушните журналисти. Тези, които се дупят. Не се ли дупиш, си мъртъв. Отиваш на съд! Такова чудо и по Живково време нямаше. Вероятно и по Сталинско в комунистическа Русия. Свободното слово е смачкано от лазаровския юмрук, който се превръща в галена длан за тези, които мълчат и изпълняват. За слепците и глухонемите!
 
И понеже в тоталитарната епоха изкривяването на информацията и измиването на ръцете с невинни люде беше на мода, волейболните ни деспоти днес “взривиха” медиите с бомбастично разкритие. Най-после стана ясен кой е главният “виновник” за скандалите в женския национален отбор. Петър Дочев – съпругът на Катерина Манолова! Бившият помощник-треньор на тима палел скандалите като Георги Димитров Райхстага. Боже, пази волейболна България от нейните тирани и лъжци!
 
БЛИЦ обаче пита: Дочев ли е главният сценарист на случващото се в тима? Той ли скалъпи историята за еротичните sms-и, изпратени от изгонения селекционер Драгутин Балтич до националките? Той ли подготви пъкления план, целящ провал, за да седне триумфално една любовница на треньорското местенце?
 
Мнителността и параноята (между другото присъщи на всички диктатори) стигна дотам, че, видите ли, Кети и съпругът й съсипали националния тим. Тя с коментарите си, той – с интригите си. Ама в интерес на истината няма мнителност и параноя. Просто това е част от стила и играта на Инженера. Някои невинни трябва да бъдат посочени с пръст, за да бъде съхранен истинския престъпник. Да бъдат набедени за предатели, за конспиратори, за терористи и за унищожители....
 
А в случая става въпрос за обективност и болка. Манолова и Дочев бяха вътре в ада. Видяха го отблизо, в действителност. Кети се опитва да ни алармира за горящия пъкъл, въпреки напъните на Диктатора да я заглуши, да й запуши устата, да я вкара в съда. Да я умъртви като журналист. Ужасяващо, нали?!
РУМЕН ИЛИЕВ / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Надупи се или си мъртъв! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди