изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:48 EEST
АЛБЕНА СЪБИРА ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА СЪДИЛИЩА-МОДЕЛИ    
Ред и сигурностПредседатели на съдилища-модели и съдилища-партньори по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда” се събират на среща на 30 септември и 1 октомври в курорта Албена, за да обсъждат постижения и бъдещи подобрения в работата на съда, съобщиха от Окръжния съд в Добрич. Това е трета поред тяхна среща в рамките на тригодишния проект (януари 2010 – 2012 година ) на Сдружение „Програма за развитие на съдебната система” (ПРСС), финансиран от  Фондация „Америка за България”.

Очакват се да участват 51представители на 38 съдилища от цялата страна, членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) и Инспектората на ВСС, на Върховния касационен съд и на Националния институт по правосъдие. Председателят на Върховния касационен съд проф. д-р Лазар Груев, членът на Висшия съдебен съвет Радка Петрова, административният ръководител-председател на Окръжен съд – Добрич Енчо Енчев и председателят на Управителния съвет на ПРСС Велислава Делчева ще открият срещата. Очаква се изказване да направи заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева. Заместник-административният ръководител на Окръжен съд – Варна Милен Славов ще представи постиженията по Втория план за подобряване на работата на съда.

Сред обсъжданите теми ще бъдат „Мерките и действията на органите на съдебната власт за изпълнение на показателите за напредък в областта на съдебната реформа”. Ще бъде представено Практическо ръководство  на съдебните заседатели.

Вторият ден ще бъде посветен на дискусии по прилагането на стандартите, които съдилищата са приели да изпълняват. НДТ

 


Сходни връзки

АЛБЕНА СЪБИРА ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА СЪДИЛИЩА-МОДЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди