изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:02 EEST
Бащата на Делян Пеевски даде на съд премиера    

Председателят на Асоциацията за борба против корупцията Славчо Кънчев - баща на депутата от ДПС Делян Пеевски, е завел дело във Върховния административен съд срещу премиера Бойко Борисов за мълчалив отказ за предоставяне на обществена информация. Причината за това дело, чието първо заседание е насрочено за днес, е фитнес залата в Министерството на финансите, съобщи БНР.



Според публикации в печата, цитиращи Кънчев, цената за залата е около 110 000 лева. Според председателя на асоциацията имало заповед, според която залата можела да се използва само от финансовия министър Симеон Дянков и още няколко души от министерството.

Кънчев е поискал официална информация за финансовите параметри на фитнеса. Той представя залата като метафора на приемствеността между кабинетите на Станишев и Борисов. Причината била, че фитнесът е проектиран по времето на предишния кабинет и парите за проекта са платени от тогавашния финансов министър Пламен Орешарски, а после е доплатен от Дянков.

Според прокуратурата няма открити нарушения, така че жалбата до Върховния административен съд е заради отказа на премиера да му отговори какво мисли за разходи като този.

Като председател на Асоциацията за борба с корупцията Славчо Кънчев е разработил концепция за борба с корупцията, която е предлагал на трима премиери, но без успех. Кънчев е и бивш съпруг на ексшефката на тотото, а сега собственичка на медийна империя - Ирена Кръстева. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Бащата на Делян Пеевски даде на съд премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди