изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:36 EEST
ПРОВЕРЯВАТ ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИ ВОДНИ ОБЕКТИ    
ЕкологияВ периода от 11 до 14 октомври, комисия назначена от областния управител, ще извърши проверка на потенциално опасните водни обекти на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проверката е в изпълнение на заповед на правителството относно предприемане на срочни превантивни мерки от органите на изпълнителната власт, собствениците и ползвателите на водостопански системи и водни обекти с цел недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите през годината. Предмет на проверката ще бъде състоянието на речните корита извън населените места, както и участъците и съоръженията от републиканската пътна мрежа, попадащи в обхвата на речните корита. Ще бъдат проверени и потенциално опасните водни обекти на територията на областта. За язовирите, които са общинска собственост,  кметовете на общини трябва да организират уведомяването на ползвателите /концесионерите/ и да осигурят присъствие на аварийните групи на съответните обекти в определения по график ден. За резултатите от проверката, комисията с председател инж. Красимир Куртев, главен експерт "Отбранително-мобилизационна подготовка" в областна администрация, ще изготви доклад до областния управител.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИ ВОДНИ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди