изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:01 EEST
ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА: ЖИТЕЛИТЕ НА ДОБРИЧ ЩЕ КАЗВАТ КАКВО ДА ФИНАНСИРА ОБЩИНАТА    
Политика

 В Добрич вече започна реализацията на  проекта „Интегрирани планове”.



В районите в широк център, а и в кварталите стартират проучвания на екип от експерти, които ще събират и  съобразяват предложенията на живеещите по места. Така ще  бъдат изготвени актуални планове, на които ще се базират бъдещите проекти, с които ще се кандидатства за европейско финансиране през периода 2013-2020 г., обяви на среща с работещите във фирма "Дименс транс" ЕООД кандидатът на ГЕРБ Детелина Николова в "Дименс транс" ЕООД. Това ще бъде новият подход при усвояването на средствата по оперативните програми на европейските фондовe през следващия програмен период 2013-2020 г. - общините  да  определят и да декларират от какво финансиране имат потребност. Приоритет ще бъде и обновяването на автопарка на общинските транспортни дружества в Добрич.

Проекта за фестивал на българското фолклорно хоро "За леса" представиха на среща с кандидата на ГЕРБ за кмет на Добрич Детелина Николова инициаторите от ПФТС "Добруджа" и Артцентър "Палитра". Идеята седмица преди Коледа в Добрич да се проведе форум, който да обедини всички любители на народните хора, е подкрепена от още пет танцови формации - клуб "Фолк денс", клуб "7/8", група за изучаване на фолклорни хора "Добруджанци", клуб за народни танци "Фолклорна магия", танцов клуб "Хорце". Искаме да популяризираме феномена, който ни обединява през вековете - българското хоро, сподели Стоян Господинов. Във фестивала ще участват над 250 танцьори, голяма част от тях присъстваха и на срещата с Детелина Николова. Тя ги запозна и със спечеления от Община Добрич проект "Добрич – жива шевица от таланти". В рамките на две години ще се финансират две издания на седемдневен фестивал, в който могат  да участват талантливи добрички творци –на различна възраст, а и от различни етноси. Ниското заплащане на танцьорите в ансамбъла, увеличението на щата, финансирането на нови костюми, които не са обновявани през последните 25 години, бяха дискутирани при посещението на Детелина Николова във ФТС "Добруджа". Необходимо е в дирекция "Култура" да бъде назначен мениджър, който да се ангажира с рекламирането на културния продукт в Добрич по света, каза Стоян Господинов. Ансамбъл "Добруджа" е визитната картичка на Добрич и действително трябва да се работи в тази посока, заяви Николова. Само през последните две години сме осигурили по проекти 52 млн. лв. за Добрич. В момента тече процедура за избор на изпълнители за реализацията на вече одобрени проекти на стойност 17 млн. лв.

За 100-годишнината на Добричката епопея да бъде изграден паметникът на генерал Иван Колев в Добрич, около тази инициатива се обединиха  присъстващите на срещата с Детелина Николова представители на  Дружеството на краеведите, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Дружеството на военноинвалидите. Съд с пръст от родното място на ген. Колев -с. Бановка, Бесарабия, бе подарен на Детелина Николова.

Площадът, който се определя от добричлии като Пинета, официално да получи името на полковник Таслаков, а и историята на Добруджа от 1885 до 1944 г. да се популяризира с лекции в училищата, предложиха още  присъстващи на срещата. За да се възстанови сградата на старата ЖП гара, е необходимо БДЖ да я предостави на Общината. Тя е държавна собственост и Общината трябва да я получи, за да я реконструира, каза в отговор на въпрос Николова.

Платена публикация

 


Сходни връзки

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА: ЖИТЕЛИТЕ НА ДОБРИЧ ЩЕ КАЗВАТ КАКВО ДА ФИНАНСИРА ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди