изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:43 EEST
Румен Петков: Цар Киро и Йордан Соколов ходеха под ръка в Плевен    
ПолитикаЕдинствената политическа партия, която не е опъвала чадър върху цар Киро е БСП. През 2007 година, при управлението на Станишев Рашков получи единствената си присъда, макар и тя да е само глоба. За сметка на това всички други политически сили заиграваха с него. Това заяви в студиото на ТВ 7 бившият шеф на МВР Румен Петков. Случаят в пловдивското село Катуница се използва за нагнетяване на етническа омраза, коментира в студиото на „Гореща точка” по ТВ7 депутатът от БСП Румен Петков. Според него от изрази като „циганите на сапун” губи цялото общество.

За да се стигне до това положение основните причини бяха две - социално икономическа и нагнетяване на омразата към един човек, който от години се държи като че ли е над закона

Депутатът  припомни как преди години в Плевен председателят на парламента Йордан Соколов се разхождал хванат под ръка с робския барон, а от другата страна ги придружавал кметът Найден Зеленогорски.

Сега пък разбрахме, че ГЕРБ са се договорили с Рашков, а това внушава на институциите да внимат с този човек и с хората му, заяви Петков.

Той разкритикува остро действията на вътрешния министър Цветан Цветанов, който по време на бунтовете в Катуница, вместо лично да ръководи предотвратяването на протестите, пеел в Бургас на концерт на Веселин Маринов.

Не изключвам възможността футболните фенове да са се разбрали с полицаите във вечерта на погромите, да ги оставят да излеят гнева си и да не им се противопоставят. Но това се случва, защото я няма държавата и на униформените им е наредено да не действат, посочи ексвътрешният министър.

Според него големият проблем бил, че омразата се насажда в младото поколение и тя все повече се превръща в проблем на ценностната им система.

Петков даде като пример за толерантност Кърджали, където хора от различни етноси живеят без конфронтация и осъзнават, че и утре ще са заедно./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Румен Петков: Цар Киро и Йордан Соколов ходеха под ръка в Плевен | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Румен Петков: Цар Киро и Йордан Соколов ходеха под ръка в Плевен
Автор: Anonymous да 2011-10-07 @ 12:02 EEST

Кой покровителства сводниците в циганската махала на Добрич?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди