изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:53 EEST
Хвърлиха димки по входа на парламента, провериха съмнителен пакет    
Парламент Мъж хвърли две димки пред парадния вход на Народното събрание и остави съмнителен сак до сградата, в който се предполагаше, че има взрив. В кулоарите се разнесе пушек, докато депутатът от Коалиция за България Мая Манолова даваше брифинг. В парламента настана паника сред медии и народни избраници. Охраната на Народното събрание отцепи района. Пристигнаха десетки полицейски коли.

Мъж на видима възраст между 35 и 40 г. е арестуван за хвърлените димки, каза пред “Фокус” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Едната не е била запалена, а другата служител на НСО е успял да угаси и да задържи мъжа.
Според очевидци, мъжът имал двама съучастници, но те избягали, съобщи  БГНЕС.
Арестуваният е отведен в Първо РПУ, той отказал да каже името си, а в него не са открити документи, каза Йорданов.

След като хвърлил димките, той оставил червен сак до парламента. Специализиран екип на ДОТО пристигна 40 минути след инцидента, за да провери какво има в него.
В багажа е намерен пластмасов пистолет, GSM и пакет, обясни Валери Йорданов, но не даде повече подробности.

Мобилните апарати в района на Народното събрание временно бяха заглушени заради предполагаем взрив в сака, предаде "Фокус".
Появи се информация, че в него вероятно има два пластмасови цилиндъра, привързани с лепенка, и мобилен телефон.
Служител на ДОТО отнесе сака в специален микробус на дирекцията.

От МВР съобщиха в прессъобщение, че няма открити взривни вещества в сака.

Случаят с хвърлените димки говори за авторитета и отношението към парламента, с неговите 5% одобрение сред българските граждани, коментира възмутена Мая Манолова, чийто брифинг, на който демонстрираше агитационни материали на ГЕРБ, бе прекъснат, предаде БТА.

"Този инцидент няма как да се потули, защото беше сниман от 20-30 медии, но ако можеха, управляващите щяха да го пренебрегнат така, както направиха с намерените вчера експлозиви пред депутатски блок (Пенко Атанасов откри 8 кг тротил пред блока си). Така и никой не му обърна внимание.
Днес въпреки строгата охрана на парламента бяха хвърлени димки. Отново никой от ръководството на парламента не реагира", ядоса се тя, цитирана от Дарик радио.

Според нея, фактът, че парламентът е разпуснат, означава, че и цялата държава е разпусната. Всички се втурнали да правят избори, а гражданите "да се оправят кой както може".

Манолова обясни, че управляващите така и не са разбрали, че избори се правят от партии, а не от институции - парламент в отпуск и министри в отпуск е пълна безотговорност.

Колегата й Петър Мутафчиев коментира, че вероятно предизборните страсти идват в повече и държавата трябва да се намеси, както и за силите за сигурност.

 Вчера един "ятак" си забрави раницата пред един блок, а днес един "партизанин" беше подготвил нещо като акция пред парламента, а ятаците и партизаните, сами си отговорете, характерни за коя политическа сила са, коментира пък председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Българският парламент е единственият в света, пред който всеки гражданин има достъп, няма лошо, но има някаква граница, която не бива да се преминава, заяви зам.-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.
Предполагам, че днес ще се чуем с и.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков, може би ще потърся и председателя на ДАНС Константин Казаков, добави Атанасов, който е и председател на вътрешната комисия.
Той обясни, че ще се коментира и дали са необходими промени в законодателството.

Преди време 36-годишен почерпен мъж замеряше парламента с домати.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Хвърлиха димки по входа на парламента, провериха съмнителен пакет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди