изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:44 EEST
Янев извади запис от МВР - пазили Кирил Рашков в Боровец    
Политика"Кирил Рашков поиска да бъде отведен в Боровец", това признание прави и.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков дни след убийството в Катуница. Думите му са част от аудиозапис, който лидерът на РЗС Яне Янев разпространи днес. Преди два дни той предупреди, че ако Вучков не признае, че Цветан Цветанов му се е обаждал с искане да бъде пазен ромският бос по време на безредиците, ще го докаже. Реакция от МВР не последва.

След събитията в Катуница обаче се разбра, че наистина Рашков и фамилията му се укриват в хотел на Боровец, откъдето бяха изведени под охрана, след като медиите научиха за присъствието им. По-късно те бяха отведени в столичен хотел, а накрая на трето място.

Днес Янев даде пресконференция и уточни, че записът им е бил предаден от двама мъже на възраст 30-35 години, които са се представили за служители на МВР, съобщи КРОСС. Разговорът е проведен с човек, който говори на руски език, в кабинета на Вучков. 
Точните му думи са: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата си фамилия, изведен от селото, след това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

"На записа, който днес РЗС е разпространил, аз говоря с журналисти от руската информационна агенция РИА "Новости", обясни пред "Дневник" самият Вучков. Той уточни, че разговорът с репортерите, които са отразявали случая "Катуница", се е състоял в София на живо. Пресцентърът на МВР е бил уведомен за интервюто му с руските журналисти, а същата информация е била представена в парламента и на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

На въпрос към Яне Янев дали на записа рускоговорящият човек не е журналист, той отговори: "Не сме разузнаване или контраразузнаване, за да знаем с кого говори Вучков".

"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Кирил Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство, можеше да се получи линч", коментира по-късно пред БТА той.
"Евакуацията на Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него", добави той. в отговор на въпрос дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен.
Тъй като е станало известно къде е настанен в курорта "Боровец", се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София. "МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран. Ролята на полицията беше да наблюдава мястото, където Рашков се е настанил", каза още той по повод твърдението на РЗС, че укриването на ромския барон възлиза на над 100 000 лева.
.
От РЗС настояха още българското общество да получи отговорите на няколко  въпроса, предаде БГНЕС. Те попитаха защо и.д. вътрешен министър и главният секретар са излъгали, че МВР не е пазило и крило Цар Киро, след като дори са му изпълнявали прищявките да го крият из планинските курорти.
Яне Янев настоя още да бъде отговорено на въпроса какви са връзките и зависимостите между Цар Киро и Цветан Цветанов. Лидерът на РЗС настоя вътрешният министър Цветан Цветанов да подаде оставка.
"Бойко, махни Цветанов, защото той ще запали държавата. Тогава даже опитът ти като пожарникар няма да е достатъчен, за да го потушиш", призова депутатът премиера.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов защити в парламента отсъствието на Цветанов от Катуница и по време на протестите след това. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Янев извади запис от МВР - пазили Кирил Рашков в Боровец | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Янев извади запис от МВР - пазили Кирил Рашков в Боровец
Автор: Anonymous да 2011-10-15 @ 07:30 EEST
Яне,Яне защо не си завреш компроматите отзат?Клошар си беше и клошар ще си останеш,все в мръсотията се вреш!
Янев извади запис от МВР - пазили Кирил Рашков в Боровец
Автор: Anonymous да 2011-10-15 @ 08:34 EEST

Верно е, че ББ, ЦЦ и сие са си мръсотия отвсекъде


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди