изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:22 EEST
Дъждовете няма да спрат днес, сняг затрупа проходите в Смолянско    
Времето

Според прогнозите дъждовете днес няма да спрат. Валежите в Южна България ще бъдат значителни, а в югоизточните райони след обяд и през нощта - интензивни. За днес е обявен жълт код за Южна и Източна България заради очаквани интензивни валежи от дъжд. Кодът се отнася за осем области - Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Бургаска, Варненска и област Добрич. При обявен жълт код времето е потенциално опасно. Прогнозираните явления не са необичайни, но се препоръчва хората да са внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия.



На Vremeto.bg може да видите радарни изображения на зоните с валежи в страната. DarikNews.bg и Изпълнителната Агенция за борба с градушките в съвместен проект предлагат изображения от доплеровите радари на агенцията, които обхващат районите на Северозападна България и Софийското поле, Централна Южна и Югоизточна България, както и отделни райони на североизточната част от страната.

Силен снеговалеж усложни пътната обстановка през проходите Пампорово и Превала. И на двете места има закъсали коли, съобщиха от Областното пътно управление. Въведени са ограничения за прохода Пампорово - товарните автомобили там трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Очаква се ограничения да бъдат въведени и за Превала.

Затворени за движение са Твърдишкият и Златишкият проход. Дюлинският проход е затворен за товарни превозни средства. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 т. през проходите Шипка, Петрохан и Вратник. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Марица” и „Люлин” е мокра, съобщиха от МВР.

В момента в Банско вали дъжд, а над Шилигарника и по-високите части на Пирин планина над 1400-1500 м над морското равнище - сняг. Това съобщи дежурният в базата на Планинската спасителна служба (ПСС) в Банско Методи Баненски.

Първият сняг в Пирин падна вчера, сняг покри и полите на Витоша. На повечето места снежната покривка е само няколко сантиметра, а на Черни връх достигна 15 см. Интензивни валежи се очакват днес в Рило-Родопската област.

През последните дни е бил много малък броят на туристите в планината, не е имало сигнали за инциденти и не се наложило дежурните екипи на ПСС да помагат. Планинските спасители предупреждават, че времето не е подходящо за излети и преходи в планината.

Дъждовете над източните райони ще продължат и във вторник. В останалата част от страната валежите ще спират, облачността ще се разкъса и намалее, а дневните температури ще се повишат. През следващите три дни на отделни места ще има слаби превалявания, но съществени валежи не се очакват. Облачността ще е разкъсана.

В сряда температурите ще се повишат още и максималните ще са между 17 и 22°, но впоследствие от северозапад и север отново ще проникне хладен въздух и дневните температури ще са по-ниски. В края на седмицата ще има повече слънце, но ще остане студено и при изясняване в ранните сутрешни часове в местата защитени от вятър ще има слани. /Дарик радио

http://www.dnesplus.bg

 


Сходни връзки

Дъждовете няма да спрат днес, сняг затрупа проходите в Смолянско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди