изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:49 EEST
Европа може би навлизала в нов ледников период    
Времето

Идващата зима в Европа ще бъде много студена, предупредиха британски синоптици. Според тях европейците трябва да се готвят за силни и трайни студове. Прогнозите на експертите са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в океана със силата на теченията в Атлантика, които според учените определят характера на зимата в страните от Европа. Това съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.



Нещо повече: според алтернативно фундаментално изследване, осъществено от Метеорологическата служба на Великобритания към министерството на отбраната, Европа "може би навлиза в нов малък ледников период, през който средната денонощна температура на въздуха съществено ще се понижи".

Подобна рязка промяна в климата на Европа вече е имало преди 300 години, когато в течение на няколко десетилетия зимите са останали необичайно студени.
Според Би Би Си, с прогнозите им вече са запознати водещите министри от правителството на Великобритания.

В началото на септември Югоизточният Европейски център прогнозира, че предстоящата зима ще бъде много мека, като в някои части на Балканския полуостров средните месечни температури ще са с около 5-6 градуса над обичайните. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Европа може би навлизала в нов ледников период | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Европа може би навлизала в нов ледников период
Автор: Anonymous да 2011-10-10 @ 22:15 EEST

Ако проверите, ще видите, че 1987 г. беше също така с дълго лято и с много студена зима. Ако зимата наистина се окаже снежна и студена (и дълга), тогава това е във връзка с 22 годишния слънчев цикъл. А относно "ледниковия период", ние по принцеп се намираме в такъв. Ледниковият период, както и т.нар. глобално затопляне, е свързан със средногодишната температура на Земята и размера на полярните шапки. Установено е, че е имало периоди, когато почти не е имало полярни шапки.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди