изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:59 EEST
ДОБРИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КОНГРЕСА НА КРАЕВЕДИТЕ    
КултураНа 7 октомври в Музея по нова и най-нова история във Велико Търново се проведе шестият конгрес на краеведите в България.


От Добричка област присъстваха 6 члена - Атанас Пеев, председател, Иван Петров, Иван Жечев, Иван Радев, Георги Балабанов и Дияна Василева, всички краеведи.
Конгресът се провежда на 5 години и имаше отчетно-изборен характер. Той започна с музикално изпълнение на китара и акордеон в присъствието на маестрото, композирал по разказ на Георги Балабанов от Генерал Тошево. Стана ясно, че съюзът е зле финансово, членовете му се самоиздържат. За председател на съюза бе преизбран проф. Марин Ковачев. Атанас Пеев изнесе доклад за дейността на дружеството "Отец Павел Атанасов". Дадена бе добра оценка за дейността на краеведите в Добрич. Поставен бе въпросът как ще продължи да се развива краеведството в България. След това всички си направиха колективна снимка. Членовете на добричкото дружество си размениха книги и адреси с писатели от другите градове.
Съюзът на краеведите в България е основан от географа Хр. Маринов с няколко десетки писатели през 1991 година.

Дияна Василева
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КОНГРЕСА НА КРАЕВЕДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди