изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:25 EEST
Ключов свидетел срещу Масларова се оказа измамник    
Ред и сигурност Обвинението срещу бившия социален министър Емилия Масларова все повече се разколебава, след като основният свидетел на прокуратурата, който първо се отрече от показанията си, беше дискредитиран в съда. Масларова, семейният й приятел Венцислав Драганов, съдружникът му Михаил Методиев и още трима души са подсъдими за присвояване на 11 млн. лв. от реконструкцията на социалния дом в Стара Загора. На днешното съдебно заседание директорката на старозагорско училище Марияна Абадинова разказа, че свидетелят Тодор Павлов е взел 1000 лв. от училищното настоятелство, за да прокара европрограма за обучение на кадри. Курсът обаче не се състоял, съобщи електронното издание на в. "Труд". 

“В края на 2006 г. Павлов предложи да прокара проекта за над 200 000 лв. Авансово поиска 4000 лв., но училищното настоятелство му даде 1000 лв. с уговорката да плати останалите след изпълнение на проекта”, разказа  Абадинова. Според нея, щом взел парите, Павлов изчезнал.
“Звънях му, пращах SMS-и и имейли, че чакам фактура. Отговор нямаше!”, каза още директорката. Накрая той й изпратил съобщение, с което отговорил: “Не чакай фактура, чакай Икономическа полиция”.
Марияна Абадинова подала жалба и в момента тече дело за измама в Районен съд-Стара Загора.

Обвинението срещу Масларова и останалите подсъдими се гради основно на показанията на Тодор Павлов, след като той даде показания, че й е носил пачки пари в черни пликове, за да може фирма на Драганов да ремонтира социалния дом в Стара Загора. Парите му дала счетоводителката на фирмите на Методиев Петя Влайкова.

След като обаче още преди 5 месеца Павлов отрече това пред съда, днес същото направи и Влайкова, съобщи Mediapool. Тя категорично заяви, че не е давала "между 40 и 50 пачки с по 20 и 50 лева" на Павлов, както е описано в обвинителния акт. По този начин тя подкрепи изявлението на самия Павлов от месец май, че твърденията му от досъдебната фаза са "измислени".

Информацията, че срещу Тодор Павлов има различни сигнали бе потвърдена още тогава от наблюдаващия прокурор Калин Софиянски, който обаче тогава не пожела да уточни, за какво са жалбите.

Още един свидетел по делото се отказа от показанията си от началото на делото, макар че те не бяха насочени пряко срещу Емилия Масларова, а срещу Венцислав Драганов. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ключов свидетел срещу Масларова се оказа измамник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди