изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:40 EEST
БАБХ ЗАТВОРИ ДВА ОБЕКТА ЗА БЕЗАЛКОХОЛНИ    
ИкономикаПри проверки, извършени от Българска агенция по безопасност на храните, са били затворени два обекта за производство на безалкохолни напитки в Плевен и Монтана, съобщиха от БАБХ. На двете предприятия са издадени заповеди за спиране на дейността поради несъответствия на хигиенните и технологични изисквания.

В складовото помещение на работилницата в Плевен е констатирано наличието на 4242 л. газирани и негазирани безалкохолни напитки, които са спрени от реализация със заповед на БАБХ.

От 12 септември до 7 октомври агенцията е извършила 14 202 проверки по официален контрол в обектите от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. При тях са били издадени 1345 предписания, 346 акта за административно нарушение и са затворени 61 обекта.

Бракувани са 3467,9 кг. хранителни продукти от животински и неживотински произход и 4242 л. безалкохолни напитки.

Най-честите нарушения са свързани с лоша текуща хигиена, пропуски в системите за самоконтрол, неспазване на разделното съхранение на хранителни продукти, липса на придружаващи документи за произход на храната, търговия с храни с изтекъл срок на годност, посочват от БАБХ. НДТ

 


Сходни връзки

БАБХ ЗАТВОРИ ДВА ОБЕКТА ЗА БЕЗАЛКОХОЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди