изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:16 EEST
ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ МИНИСТРИ НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ОБСЪДИХА КАЗУСА СЪС ЗАДЪРЖАНИЯ БАЛЧИШКИ КОРАБ    
НовиниМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов постави проблема със задържания през април в Констанца балчишки рибарски кораб пред министъра на земеделието и развитие на селските райони на Румъния Валериу Табара. Министър Найденов настоя делото за задържането, което се гледа вчера в Румъния, да бъде прехвърлено в България, като се аргументира с огромните разходи на нашите рибари за пътувания и адвокати.

„Надявам се делото да има добър изход и проблемът между българските и румънските рибари да бъде решен”, посочи министър Найденов. Министър Табара подчерта, че румънското правителство не може да се меси в правосъдната система, тъй като съдебната власт е независима. Той добави, че се надява в бъдеще да не възникват подобни проблеми между двете страни.
На двустранната среща в рамките на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния в Букурещ, двамата министри на земеделието се обединиха около позицията за запазване на помощите за бедните хора и малките ферми по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС. България и Румъния подкрепят запазването на програма „Благотворителност”, каза министър Валериу Табара. По този проблем двете страни застават зад позицията на Франция в дебата по запазването на програмата.
Министър Найденов е поставил още въпроса за изравняването на субсидиите на новите и старите членки на ЕС още през 2014 г. По думите му е по-добре сега да ни дадат средствата за земеделие, отколкото след това да се наложи ЕС да ни подпомага изцяло, както Гърция. Министър Табара се ангажира да постави остро този въпрос пред Еврокомисаря по земеделие Дачиан Чиолош. Двамата се разбраха да контактуват по-интензивно, както и да се осъществят по-близки отношения и съдействие между разплащателните агенции на двете страни. 

 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ МИНИСТРИ НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ОБСЪДИХА КАЗУСА СЪС ЗАДЪРЖАНИЯ БАЛЧИШКИ КОРАБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди