изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:52 EEST
ВЪВ ВТОРНИК СЪДЪТ В МАНГАЛИЯ ИЗЛИЗА С ПРИСЪДА    
Ред и сигурностДелото срещу арестувания в румънски води балчишки кораб с бордови номер ВН 5159, собственост на капитан Христо Спасов, приключи само за един ден. Екипажът на кап. Спасов бе разпитван в съда в Мангалия в сряда. "Делото приключи. Очакваме решението на съда във вторник. Разпитаха ни всички, казахме това, което си беше. Предоставихме и решенията на Европейската комисия, според които ние не сме нарушили никакви териториални води на Румъния и че легитимно сме пребивавали там. Странното обаче е, че същите решения бяхме дали на румънските съдебни органи много преди това, с входящи номера, но прокурорът не ги бе приложил към делото.

Дори съдийката беше учудена", разказа пред НДТ капитан Спасов. Българските рибари поискали представители на нашата "Гранична полиция" да бъдат призовани като свидетели и очевидци, но съдът отхвърлил искането. Капитан Спасов обясни още, че румънските граничари, извършили ареста на кораба и екипажа, също не се явили в залата. Били предоставени само писмените им обяснения.
Корабът на Христо Спасов бе арестуван на 13 април тази година по обвинение, че е ловил риба в забранена зона. Според нашите рибари обаче корабът бил на 21 мили навътре в морето, което е разрешена зона. Забраната била за зона от 12 мили, която не е била нарушена. Екипажът бе освободен веднага, а Христо Спасов остана в ареста повече от месец, след което се прибра в Балчик. Корабът му обаче все още е арестуван в Румъния. Точно в 12 часа във вторник румънският съдия по делото ще сложи сага на одисеята на капитан Христо Спасов и ще се произнесе с решение по скандалния казус.
 


Сходни връзки

ВЪВ ВТОРНИК СЪДЪТ В МАНГАЛИЯ ИЗЛИЗА С ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди