изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:53 EEST
Сидеров забърка скандал с Плевнелиев в парламента    
ПарламентПредседателят на Народното събрание Цецка Цачева прекъсна за малко днешното извънредно заседание на парламента заради скандал. Повод стана изявление на лидера на "Атака" Волен Сидеров срещу кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев. В изказването си от трибуната Сидеров, който също е претендент за "Дондуков 2", цитира думи на Плевнелиев от преди няколко месеца, когато още беше строителен министър - че разбира от пътища, не и от политика, съобщиха БТА и "Фокус".

"За първи път през т.нар. преход съм свидетел на такава гигантска подигравка с българските избиратели, каквато е кандидатурата за президент на управляващата партия. ГЕРБ извади от ръкава Росен Плевнелиев, както фокусник изважда зайче", заяви още Сидеров.
Според него Плевнелиев няма мнение по въпроси от вътрешната и външна политика и се е показал неадекватен по острите проблеми на обществото като този между цигани и българи.
"Канил съм го няколко пъти на диспут, той обаче бяга и се крие като лалугер", добави депутатът, който за втори път опитва да стане президент.

След това Цачева му отне думата, спирайки микрофона, с аргумента, че това, което прави, не е изявление от парламентарна група, а "безредици".
"Народното събрание няма компетентност да участва в предизборни агитации, да номинира и да обсъжда кандидатури", посочи тя.
Сидеров обаче отказа да слезе от трибуната и двамата си размениха остри реплики.
"Не ме докосвайте, г-н Сидеров!", заяви му Цачева, докато той се бе обърнал към нея и я пипаше за ръката. "Вие сте просто жалки, нещастни страхливци", разгневи се националистът, предаде bTV.

"Случилото се в Народното събрание само потвърждава правотата на нашето решение по време на предизборна кампания да няма заседания. Видяхте как трибуната може да се използва от кандидат-президент да хули друг кандидат за президент". Толкова големи артисти би трябвало да завършат НАТФИЗ, а не да са депутати", коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Именно с аргумента, че не трябва парламентът да се използва за предизборна агитация и въпреки категоричното нежелание на опозицията, управляващите приеха да няма парламентарни заседания до вота на 23 октомври. След като миналата седмица обаче 53-ма депутати, колкото изисква правилникът, внесоха предложение за извънредно заседание за парламентарен контрол, Цецка Цачева го насрочи за днес.
В него участват няколко министри, но вицепремиерът Симеон Дянков и строителният министър Лиляна Павлова бяха освободени от отговори заради срещите им с еврокомисари, дошли на посещение у нас.

Преди скандала с Волен Сидеров обаче Мая Манолова от левицата възрази за начина, по който е организиран днешният парламентарен контрол и в него не са включени въпросите към Дянков и Павлова. Според червената депутатка шефката на парламента укрива министри, за да не отговарят на неудобни въпроси.

След 20-минутно прекъсване заседанието продължи.

От „Атака” обаче заявиха, че започват да събират подписка за оставката на Цецка Цачева за грубо нарушение на Конституцията.
„Днес в българския парламент се случи нещо безпрецедентно. Цачева прекъсна изявлението на парламентарната група на "Атака". Това не го правеше дори Пирински (бившият председател на НС Георги Пирински от БСП - бел. ред.) в предишния парламент”, аргументира се Сидеров.

Той дори обвини Росен Плевнелиев, че като бизнесмен "е прал пари на циганския мафиот Киро Японеца и е строил негови къщи" (соченият за един от престъпните босове преди години оцеля при опит за убийство през 2005 г. - бел. ред.). Освен това, според Сидеров, бившият министър е злоупотребил с „огромни пари" на АМ „Люлин”, за което трябва да бъде разследван от ДАНС, НАП и финансовия инспекторат към МС. По думите му бившият министър е подписал анекс, с който строежът на магистралата се оскъпява с 13 млн. евро с правене на тунели, от които няма нужда.
Сидеров попита и защо и как са купени евтино парцели около бизнеспарка, които след това са се оскъпили многократно. Както е известно той е строен от фирма, на която Росен Плевнелиев е бил управител.

Междувременно Антон Кутев от БСП обвини кандидата на ГЕРБ в лично назначение в Министерството на регионалното развитие, при което имало и конфликт на интерес. Става въпрос за назначената преди две седмици за зам.-министър Николина Николова. "Тя е била около 2 г. прокурист в строителна фирма. Сега същата е спечелила и поръчка за строителство на участък от АМ "Струма" Как тази жена, която е управлявала фирмата доскоро и е била член на УС на агенция "Пътна инфраструктура", ще разпределя сега парите, които да бъдат платени на въпросната компания" заяви Кутев. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сидеров забърка скандал с Плевнелиев в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди