изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:53 EEST
Вадят коли от калта в област Добрич    
Новини  Превозни средства заседнаха и се наложи да бъдат извличани от аварийни екипи в морските общини на Добричка област. Сред тях са закъсала каравана в района на Шабленския фар и забуксувал автомобил в Каварна, уточни началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) в Добрич комисар Димчо Симеонов, цитиран от "Фокус".


От началото на усложнената метеорологична обстановка в област Добрич са постъпили няколко сигнала за паднали дървета, но няма пострадали хора и коли. Силният вятър изпочупи и прозорци на жилищни кооперации.

От изминалото денонощие в града вали дъжд и духа силен, а на моменти и бурен североизточен вятър.

В Северна България и източните райони скоростта му се очаква да достигне около 20-25 м/сек.

На места в района се очакват значителни количества от дъжд - над 40 л/кв.метър.

Оранжев код е обявен в три области от Източна България - Добрич, Варна и Бургас, заради силен и бурен вятър, бурно вълнение по морския бряг, както и значителни валежи.

В съседните области - Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, е обявен жълт код заради очакваните вятър и валежи.

Гражданите се съветват да затворят прозорците на домовете си

и да отстранят от балконите всички неукрепени предмети. Препоръчва се и да не излизат, освен при необходимост, поради опасност от падащи предмети и сухи клони на дървета.

Движението трябва да става далеч от сгради, електрически, осветителни стълбове и дървета.

На шофьорите пък се препоръчва да паркират на открито, далеч от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.

Паднала топола е довела до спирането на тока в село Владо Тричков, община Своге, съобщиха от ЧЕЗ. В 20,30 ч. смощи дървото се е стоварило върху проводници в участъка преди селото.

Тополата е прекъснала електрозахранването на осем трафопоста

Тя е в непосредствена близост до електрифицираната жп линия София-Мездра и се е наложило изключване на захранването й. Чака се позволение от БДЖ за подходящ момент, в който могат да бъде извършен ремонтът.

Множество паднали дървета имаше и в Сливен, едно от които затрудни движението по бул. "Христо Ботев" и образува големи задръствания по главните улици и кръстовища. Пътищата са мокри и хлъзгави.

Селата Бяла, Градско и Новчево са били без ток, работи се по отстраняване на повредите. В Сливен духа пулсиращ вятър със скорост 28 м/сек.

Мокри и хлъзгави са пътищата в Сливенска област. По високите части в района на Котел, Твърдица и Стара река има заснежени участъци, но движението се извършва безпроблемно, няма затворени пътища и въведени ограничения.

С нормална интензивност е движението по главен път София-Бургас

Няма задръствания и проблемни участъци. Екипи на КАТ следят за нередности в района на Петолъчката, Минерални бани и Нова Загора. Te са оборудвани с камери за видеонаблюдение и радари.

Опасни и с много катастрофи са пътните отсечки до отбивките за селата Тополчане и Мечкарево, отсечката за село Трапоклово и Петолъчката.

Стационарни камери следят за движението и в районите на селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София.

Заради лошото време се налагат и ограничения при проходите Троян-Кърнаре и Петрохан.

Пристанище-Бургас е затворено за всякакви маневри и за всички плавателни средства поради дъжд и силен вятър. Вълнението на морето е около 4-5 бала.

Ограничение на трафика на кораби е въведено и на пристанище Варна. Силният вятър достига скорост до 20-25 м/с. Вълнението на морето в залива е 3-4 бала, в открито - до 5-6.

Лоши са условията за туризъм в планините,

предупреждават от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. Не е имало инциденти с туристи през изминалото денонощие. Съоръженията не работят и няма условия за каране на ски.

По високите части духа умерен до силен вятър с мъгла и снеговалеж. Температурите в сутрешните часове са били от минус 2 до минус 12 градуса.

http://www.vesti.bg/

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 17.10.2011

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 14-20 октомври 2011 година


 

 


Сходни връзки

Вадят коли от калта в област Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди