изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:31 EEST
ЮНОШИТЕ НА ДОБРУДЖА 07 СТАРТИРАХА С ПОБЕДА    
СпортВ първия си мач от новия сезон юношите старша възраст на Добруджа 07 се наложиха с категоричното 3:0 (25-20, 25-17, 25-17) гейма като гост над Велики Преслав. В останалите срещи от първия кръг на четвърта група се получиха следните резултати: Черно море БАСК – Черноломец 98 3-0, Дунав – Перун 3-0 и Спартак Интер груп – Калбо 0-3. От федерацията обявиха, че 31 отбора стартират в настоящия сезон от първенството за юноши старша възраст.

Интересен е фактът, че въпреки всички негативни фактори и недоимъка в клубовете, участниците в тази възраст се увеличават, като в сравнение с  миналогодишния сезон, в който започнаха 29 тима, сега има два повече в шампионата. Отново на базата на миналогодишните данни, четири отбора се отказаха от надпреварата - Казанлък Волей (Казанлък), Борино (Борино), КВК Габрово (Габрово) и Хектор (София). За сметка на това пък цели шест нови клуба подадоха заявка за участие, като в настоящото първенство, като новаци ще видим тимовете на Ботев (Ихтиман), Царево (Царево), Добруджа 07 (Добрич), Волейбол Пирдоп (Пирдоп), Козлодуй (Козлодуй), Раковски 1964 (Севлиево). Според регламента на федерацията за тази възраст отборите играят всеки срещу всеки  на разменено гостуване. В редовния шампионат отборите са разделени в пет групи, според региона на живеене, в които играят по между си. Всяка група има определена квота от брой състави, които се класират за финалите на републиканското първенство, като тя зависи от броя на призьорите в държавното първенство (през изминалия сезон те бяха увеличени на 12). Други пък участват на квалификационни турнири за допълване на окончателния брой на финалистите, които са след края на шампионата.

 


Сходни връзки

ЮНОШИТЕ НА ДОБРУДЖА 07 СТАРТИРАХА С ПОБЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди