изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:13 EEST
НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПРЕЗ 1969 ГОДИНА СЕ Е РОДИЛ ИНТЕРНЕТ    
ИсторияНа 21 октомври 1969 г. е осъществен първият успешен опит на учени от Калифорнийския университет (Лос Анджелис) и от Научно-изследователския институт в Стамфорд, (Кънектикът) да свържат два компютъра - затова и този ден се смята за рожден ден на световната компютърна мрежа - Интернет. ПО-късно на 29 октомври същата година се появяват и същинските мрежи, които образуват Интернет - те остават в историята под името ARPANET, чието разработване е дело на американския департамент на отбраната.

 ARPA означава Advanced Research Projects Agency. По подобен начин учени от Великобритания, САЩ и Франция създават техните собствени национални компютърни мрежи, но всяка от тях била различна. За Интернет в днешния смисъл на думата започва да се говори в периода 1973-1983 г., когато се обмисля решаването на проблема за обединяване на националните мрежи. Решението е бил протоколът TCP/IP. На 1 януари 1983 г. ARPANET променя своите същински мрежови протоколи от NCP на TCP/IP, като по този начин е създадено ядрото на днешния Интернет.
 


Сходни връзки

НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПРЕЗ 1969 ГОДИНА СЕ Е РОДИЛ ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди