изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:58 EEST
Допълнителна квалификация за лица на пазара на труда по "Леонардо да Винчи"    
Европейски съюз Краен срок за кандидатстване: 3 февруари 2012

1. Какви са целите на проекта?

Дейността цели да подпомогне транснационалната мобилност на работници, самонаети или незаети лица (включително дипломирали се), които преминават през период на обучение в чужбина в рамките на професионално обучение. Основните цели на тази мобилност по секторната програма „Леонардо да Винчи“ са:

• Да подпомогне участниците в дейности по квалификация и преквалификация за придобиването и използването на знания, умения и квалификации, които спомагат за личностното израстване, пригодността за заетост и участието в европейския пазар на труда.

• Да увеличи привлекателността на професионалното образование и обучение и мобилността, както и да улесни мобилността на работещите обучаеми.

2. Кой може да участва?

Лица на пазара на труда (работници, самонаети или незаети деца (включително дипломирали се от професионалното образование и обучение и висшето образование), които преминават през период на обучение в чужбина в рамките на професионално обучение.

Индивидуалните участници получават своите безвъзмездни средства в рамките на проект, организиран от координираща институция. Частни лица не могат да кандидатстват за финансиране пряко пред националната агенция.

 

3. Как се кандидатства?

Формуляри за кандидатстване се подават към Националната агенция на изпращащата страна (страната на кандидатстващата организация) и може да покрива само изходящата мобилност, т.е. индивидуални участници, пребиваващи в страната на кандидатстване пътуват до друга страна-участник. Организацията-бенефициент, в повечето случаи координиращата организация, следва да осигури, че партньорите в това сътрудничество, включително посредническите организации, отговарят на принципите, които се задържат в Споразумението за качество

(http://ec.europa.eu/education/leonardo-da-vinci/doc1027_en.htm)

 

4. Къде могат да се намерят документите за кандидатстване и допълнителна информация:

http://www.hrdc.bg/plugins/content/content.php?content.43


Антония Първанова

 


Сходни връзки

Допълнителна квалификация за лица на пазара на труда по "Леонардо да Винчи" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди