изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:08 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТ "ПО-БЛИЗО ДО РАБОТА"    
НовиниЗапочна приемането на заявления от работодатели и новонаетите от тях лица, които желаят да се включат в проект “По-близо до работа” по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич. Целева група по него са новонаети лица, които работят в населено място, различно от това, в което са регистрирани по настоящ адрес.

 Те трябва да отговорят на няколко условия:   трудовият договор да е сключен за срок не по-малък от 6 месеца,    работното място да не е отдалечено на повече от 80 км от населеното място, в което лицето е регистрирано по настоящ адрес, да не ползват средства на друго основание за същия разход, да не са командировани по смисъла на Наредбата за командировките в страната, трудовата им дейност да не е обичайно свързана с пътуване. Освен това е необходимо в рамките на 12 месеца, предхождащи датата на сключването на трудовия договор, да не са били наети на трудово правоотношение при същия работодател, да не са наети да осъществяват дейности в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите. Кандидатите трябва     да не са заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, МВР, МО и предприятия, ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта, както и да не са включвани и да не участват в проекти и програми, финансирани от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Програма ФАР, държавния бюджет или от какъвто и да било друг публичен източник, идентични с този проект.

В проекта могат да участват работодатели, които са наели лица /за срок не по-кратък от 6 месеца/ на работни места, във всички сфери на икономиката. Недопустими са работодателите, представители на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, МВР, МО и предприятия, ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта, както и предприятия в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите.

Комплектът документи за кандидатстване се подава лично от работодателя или чрез упълномощено от него лице в дирекция „Бюро по труда” по месторабота на лицата. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ "ПО-БЛИЗО ДО РАБОТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди