изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:18 EEST
САМО ОБЩИНА ШАБЛА С НОВ КМЕТ    
Интервюта

 Вижте снимката в по-горям размер ИЗБОРИ 2011: Пред НДТ кметовете на общините в Добричка област, спечелили изборите на балотажа от 30 актомври 2011 г.



ПЕТКО ПЕТКОВ: ОПОНЕНТИТЕ МИ ИМА ОЩЕ МНОГО ДА УЧАТ

 

Петко Петков - кмет на община Добричка за шести мандат, пред НДТ

 

- Честито, г-н Петков! Какви са първите Ви думи след спечелването за шести път на изборите на най-голямата по територия община в България - община Добричка?

- Чух, че ми викат Петко Скалата, защото всички се разбиват в мен.

 

- Имате ли информация дали има друг кмет на община в страната, който да печели за шести път?

- Не знам. Имаше още двама-трима кандидати, но нямам информация дали са победили.

 

- Очаквахте ли да спечелите изборите?

- Иначе нямаше да се кандидатирам. Казах го на радио "Добруджа", ще го кажа и на моя любим вестник "Нова добруджанска трибуна" - моите опоненти са мои ученици. Аз не съм завършил курс за печелене на избори от лекции. Опонентите ми бяха по средата на обучението. Още много имат да учат.

 

- С какво ще се захванете първо в началото на шестия Ви мандат?

- Въобще не съм изпускал пулса, моята администрация, водена от зам.-кмета Тошко Петков, работеше през цялата кампания. Няма да има никакви сътресения заради моето отсъствие в продължение на месец. Защото хората работеха със същия темп. Аз през този месец не съм преставал да се интересувам от работата в общината.

 

- Г-н Петков, честна ли беше предизборната кампания в община Добричка?

- Не. Това беше най-трудната, най-гадната кампания, в която съм участвал. И тя беше такава заради двама човека, които водеха кампания за оплюване на Петко Петков. Разпространяваха листовки, лъжи, но не успяха да убедят хората. Аз водех тиха, честна кампания, лоша дума срещу никого не съм казал. И няма да кажа.

 

ПРАЗНИКЪТ НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО Е ПЪРВАТА  ЗАДАЧА НА КМЕТА

 

Димитър Михайлов – кмет на Община Генерал Тошево:

 

-         Г-н Михайлов, честит четвърти кметски мандат! На какво, според Вас, се дължи победата Ви?

-         На направеното през годините.

 

-         Кои са първите Ви задачи в новия кметски мандат?

-         Първата задача е реализиране на културния календар, свързан с празника на града – 8 ноември, който включва много прояви с културен, спортен и развлекателен характер. Ще отбележим и 15-годишнината на вокална група „Бялата лястовица”, ще има гостувания на театрална студия „Зорница” при НЧ „Й. Йовков” в Добрич, на драматичен театър „Стоян Бъчваров” от Варна, концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”. Ще се организират турнири по баскетбол, волейбол, тенис на маса, спортен бридж, а на 8 ноември и турнир по конен спорт.

 

-         Кой е приоритетът Ви през новия мандат?

-         Довършване на канализацията на града и реконструкция на градската пречиствателна станция.

 

 

ЖИВКО ГЕОРГИЕВ: ЩЕ ПОДПОМОГНЕМ МЛАДИТЕ ХОРА И БИЗНЕСА

 

Инж. Живко Георгиев - кмет за четвърти мандат на община  Тервел

 

- Г-н Георгиев, честито! Как приемате изборната победа, очаквана ли беше?

- Донякъде беше очаквана, защото през последните четири години положихме много усилия, за да изпълним дадените през 2007 година обещания. И в този аспект разчитахме на разумната преценка на нашите съграждани. Въпреки всичко, имахме притеснения, тъй като изборите са процес, който трудно може да бъде предсказан.

 

- Какви ще бъдат приоритетите Ви на управление през следващите четири години?

- Нашите приоритети бяха очертани в предизборната ни платформа, която през следващите дни ще бъде доразвита в Програма за управление на община Тервел и ще бъде предоставена за одобрение на новия Общински съвет. В предходния мандат приоритет беше инфраструктурата на общинския център. През настоящия мандат той продължава да стои с голяма сила в управленческите ни планове, тъй като ни предстои изпълнението на големи инфраструктурни проекти, които сме спечелили. Но в предизборната платформа разработихме два приоритета, свързани с бизнеса и младите хора. Още в началото на мандата ще предложим на Общинския съвет създаването и финансирането на фонд за подпомагане на студентите от Тервел, които учат в специалности, важни за региона. Ще им бъдат предложени договори, според които след завършването си да работят за определено време в Тервел. Ще създадем и фонд за подпомагане на талантливи деца. Предвиждаме и данъчни облекчения, доколкото законът ги позволява, за фирмите, които разкриват работни места.

 

 

ПОДГОТОВКАТА ЗА ЗИМАТА Е НЕОТЛОЖНИЯТ АНГАЖИМЕНТ НА КМЕТА НА КРУШАРИ

 

Добри Стефанов – кмет на Община Крушари:

 

-         Г-н Стефанов, честит трети и втори пореден мандат! На какво, според Вас, се дължи победата Ви?

-         На толерантната ни предизборна кампания.

 

-         Кои са първите Ви задачи в новия кметски мандат?

-         Това са задачи, свързани със социалните дейности в общината, с отоплението на социалните домове, детските градини, тъй като зимата настъпва.

 

-         Кои ще са приоритетите Ви през новия мандат?

-         Приоритет ни е развитието на общината, търсенето на инвеститори, тъй като основният проблем за община Крушари е липсата  на поминък. Ще продължим проектите, по които сме започнали работа. Ще работим за подобряване качеството на живота в общината.

 

НАМАЛЯВАНЕ НА БЕЗРАБОТИЦАТА И ИНВЕСТИЦИИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ НА НОВИЯ МАНДАТ В КАВАРНА

 

Цонко Цонев – кмет на Община Каварна:

 

-         Г-н Цонев, честит трети кметски мандат! На какво, според Вас, се дължи победата Ви?

-         Дължи се на позитивната предизборна кампания, на това, което съм свършил досега и съм започнал да върша, както и на негативната кампания на опонентите ми.

 

-         Кои са първите Ви задачи в новия кметски мандат?

-         Първата задача е да се продължи това, което сме започнали. Ще има и доста структурни и персонални промени в общинските фирми, в общината и в институциите около общината.

 

-         Кой е приоритетът Ви през новия кметски мандат?

-         Намаляване на безработицата, привличане на инвестиции, както и поддържане на това, което вече сме направили.

 

 

 

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАПОЧНАТОТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ

 

Николай Ангелов - кмет на община Балчик втори мандат, пред НДТ

 

- Честито, г-н Ангелов! Очаквахте ли балчиклии да Ви подкрепят за втори път? На какво се дължи победата Ви?

- Победата беше очаквана. Кандидатирах се, за да продължа това, което е започнато през последните четири години. Продължаваме работа по проекта за укрепване на Дамбата, в областта на културата ще направим цялостен ремонт на старата Мелница и превръщането й в културно-информационен център. Приключва асфалтирането на улиците в Балчик. Това е един много тежък проект, който донесе много негативи и неудобства за гражданите. Въпреки това обаче резултатите от изборите показват, че хората са ни оценили, че са разбрали, че всичко се прави за тях.

 

- Честна ли беше предизборната кампания?

- Изборната битка в Балчик беше коректна. Като цяло кампанията беше изключително позитивна, нямаше удари под кръста.

 

- Какви са приоритетите Ви през втория мандат на управление? Предвиждате ли някакви промени в общинската администрация?

- Не веднъж съм казвал, че нямам приоритети. Не мога да работя за туризма, а да загърбя селското стопанство, например. Всичко трябва да върви едновременно. Независимо, че заместниците ми са от различни политически сили и бяхме конкуренти в кампанията, аз работя с професионалисти, а не с представители на партиите и ще ги запазя.

 

 

 

ПРОФ. РАЙНА БЪРДАРЕВА: МНОГО ОЧИ И НАДЕЖДИ СА ВПЕРЕНИ В МЕН

 

Проф. Райна Бърдарева - кмет на община Шабла, пред НДТ

 

- Проф. Бърдарева, кое е първото чувство, което Ви вълнува непосредствено след спечелването на изборите за кмет на Шабла?

- Първото чувство е отговорност, защото много очи и много надежди са вперени в мен. Това ще е най-трудното - хората ще имат очаквания и трябва така да подредя дейностите, че да има бърза реализация.

 

- Кои са приоритетите Ви като кмет на община Шабла?

- Първите мерки ще са свързани с това зимата да не ни свари неподготвени. Трябва да се види какви са наличностите, какво още е необходимо. Другият приоритет са проектите за социално развитие на общината. Няма работни места, не функционират никакви предприятия. Ще говоря с инвеститори, най-вече чужди, и през пролетта да започнем да изграждаме един модел на къмпинг. Общината трябва да го развие на тази 35-километрова ивица. Говоря за къмпинг от типа на 21 век. Ако се направи и се открият работни места, ще дойде кураж. Друг приоритет е зеленчукопроизводството. Тази година беше много трудна, много от производителите са на път да се откажат. Говорила съм с инвеститор и през 2012 година трябва да започне да функционира фабрика за преработка на зеленчуци. Трябва да се обърне внимание на този феномен "Тузлата", на възможностите за лечение, които предлага. За мен се вихри голяма трагедия, така е и в други общини, със статуса на ромското население. Ще проведем научно-практическа конференция с участието на всички институции, които имат отношение към тези проблеми, и на техни представители. Има опасност от сериозни заболявания и за да не се превърнат в епидемия трябва да се вземат бързи, крути мерки.

 

- Проф. Бърдарева, очаквахте ли да спечелите изборите?

- Беше трудно. Мисля, че в основата е добрата организация на кампанията. Може би и хората разчитат, че контактите ми в София ще доведат до привличането на инвеститори.

 

Дтетелина Николова - кмет на община гр. Добрич, спечелила изборите на първи тур: "ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА В МЕН, ПРИЕМАМ КАТО ОТГОВОРНОСТ"

 

 

 


Сходни връзки

САМО ОБЩИНА ШАБЛА С НОВ КМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди