изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:49 EEST
СТУДЕНТ НА КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC НА СЪСТЕЗАНИЕ В ИСПАНИЯ    
ОбразованиеЗа втора поредна година Кулинарна Академия HRC към Висше училище Международен колеж участва във финалите на Международния Студентски Тапас Шампионат /Annual International Student Tapas Competition/ във Валядолид, Испания.


Състезанието се провежда за трета поредна година в рамките на Испанското национално тапас състезание за професионалисти, което ежегодно събира над 60 професионални шеф-готвачи във Валядолид. Историческият град е разположен на 160 км северно от столицата на Испания – Мадрид и център на автономната област Кастилия и Леон. В студентската секция на състезанието вземат участие над 100 акредитирани училища от цял свят, 15 от които достигат до финала, който тази година стартира вчера и ще продължи 4 дни.
Целта на Годишния Международен Студентски Тапас Шампионат е да представи кулинарния талант на участниците на индивидуален принцип и е открит за всички международни училища в сферата на кулинарните изкуства по света. Всеки студент трябва да приготви тапас, вдъхновен от кулинарната култура на собствената си страна, но съчетан с типичната испанска традиция за това предястие, както и да подготви есе, описващо вдъхновението за рецептата. Студент на Кулинарна Академия HRC за втори пореден път достига до финал. За Анна Павлова, която е в своя 3-ти семестър на обучение в България, задачата е още по-трудна, тъй като тя идва от Молдова специално за образованието си в Кулинарна академия HRC и съчетава не само българската, но и молдовската си култура при приготвянето на своята рецепта. Тапас рецептата на Анна включва риба треска, зелени чушки и шафран. Анна представя училището и страната ни заедно с преподавателя в академията шеф Едуардо Кортес от Мексико. Кулинарна академия HRC към ВУМК отново е и единственото кулинарно училище, представено на състезанието от цяла Източна Европа.
Кулинарна академия HRC е единственото по рода си кулинарно учебно заведение в България и на Балканския полуостров, обучаващо кулинарни професионалисти сред средно образование. Обучението в академията продължава 2 години и включва както теоретично обучение и практика в България, така и два стажа в Европа, Близкия Изток или Южна Африка и САЩ. Академията съществува от 2008 година и вече има своите дипломирани специалисти, успешно реализирани в САЩ, Норвегия, Дания, Южна Корея и разбира се – България. НДТ
 


Сходни връзки

СТУДЕНТ НА КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC НА СЪСТЕЗАНИЕ В ИСПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди