изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:31 EEST
БОКЛУЦИ:Шефът на БДЖ се извини, че нарече БДЖ "боклук" и "цирей"    
Новини

От думите на изпълнителния директор Йордан Недев стана ясно, че не само не са намерени изчезналите вагони, а и не е ясно колко са били



Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” Йордан Недев направи опит да се извини за това, че вчера използва думата „боклук” за управляваното от него предприятие, стана ясно днес. Оказа се, че според Недев, медиите, както винаги в подобни ситуации, не го били разбрали правилно. 

„От вчерашната ни среща излязоха неща, които аз, разбира се, ги бях казал, но те прозвучаха в медиите по един доста обиден начин. Затова, да помоля за извинение към нашата аудиторията за думите, които употребих, като „боклук” и „цирей” вчера. Те имаха конкретно значение, в конкретния контекст. И дотук спирам с обясненията”, каза Йордан Недев, цитиран от агенция „Фокус“.

От цитатите в медиите обаче беше пределно ясно, че изявлението на Недев е красноречиво и говори само по себе си за отношението на младия мениджър към държавното предприятие, което управлява едва от 4 месеца. „Имаме да режем толкова живо месо от железницата. Колкото по-малко хора в този процес има, толкова повече отговорност има и се знае кой носи отговорност и знае, че ще го намерим, ако не го направи. В момента 5 души отговарят за един процес. Това е направено нарочно, за да няма никаква видимост и всеки да прави каквото си иска в предприятието, което в момента е боклук”, бяха точните думи на Йордан Недев.

 Председателят на жп синдиката към КНСБ Петър Бунев заяви вчера пред LiveBiz, че хората му са засегнати от тази квалификация и ще искат от министъра на транспорта Ивайло Московски оставката на Недев. 

Днес Недев призна, че продължавало изясняването за това, къде са изчезнали изгубените вагони в БДЖ. „Изчезналите вагони са от порядъка на 800 – 900, все още довършваме точното преброяване на изчезналите, бракувани вагони. Преди около месец излязохме с информация, че изчезналите небракувани, такива, които са в ревизии и други прегледи, бяха 608; допълнително бракуваните са около 200, които не могат да бъдат намерени“, каза Недев.

 „Къде са – вие ми кажете“, обърна се Недев към журналистите. Според него следите им се губели по документацията, която била налична само в „ръчно описана картотека“ на БДЖ. Според него от 2001 г. за пръв път се забелязвал този проблем, с 55 вагона, след това тази практика да се губят вагони станала постоянна.„Последните трикратни преброявания показват, че те липсват, направихме пълни преброявания, имаме три бази данни с вагоните в БДЖ. След пълната засечка и уеднаквяване на данните от трите бази, стигнахме до извода, че липсват тези 800 и няколко вагона“, каза Йордан Недев. Според него те нямало как да бъдат намерени „току-така“. http://www.livenews.bg


 


 


Сходни връзки

БОКЛУЦИ:Шефът на БДЖ се извини, че нарече БДЖ "боклук" и "цирей" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди