изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:10 EEST
Повторно броене топи разликата между ГЕРБ и БСП в Кърджали    
НовиниНад 40 действителни бюлетини за кандидат-кмета на ДПС в Кърджали Хасан Азис сред недействителните са отчетени досега при повторното преброяване. ГЕРБ поиска касиране на вота, след като Хасан Азис спечели убедително още на първи тур с 53,96% от гласовете. С огромна разлика след него се нареди кандидатът на ГЕРБ Илия Илиев, който събра едва 20,65%. До момента са били преброени изборните книжа в 80 от общо 133 секции, заяви днес преизбраният кмет Азис, цитиран от БТА.


Административният съд не е приел 400 гласа за кандидата на ДПС, отбелязани като действителни, заради непълен втори печат върху бюлетините.
Азис е категоричен, че тази бройка, дори да нарасне до 1000, няма да повлияе върху вота.

Повторното броене е показало недействителни гласове сред действителните и за кандидата на ГЕРБ Илия Илиев - основната страна в съдебния спор.
От 80 отворени чувала имало близо 130 гласове, които съдът не е признал. Така разликата от 179 гласа между него и третия по резултат Милко Багдасаров от БСП се е стопила на близо 50 гласа.

Бюлетините за БСП не се броят. В края на преброяването не е изключено кандидатът на БСП да се окаже втори по брой гласове, а на ГЕРБ - трети, коментира Хасан Азис. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Повторно броене топи разликата между ГЕРБ и БСП в Кърджали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди