изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:48 EEST
Пускат ром, дължи 105 млн. лв. данъци    
Новини

И последният от групата на дедесарите с кюлчетата злато бе пуснат на свобода. Софийският градски съд наложи в петък вечерта парична гаранция от 1000 лв. на Станислав Начев - 31-годишен ром, един от най-големите длъжници в държавата. Начев има на свое име близо 200 фирми, които дължат най-малко 105 млн. лв. данъци. Прокуратурата го обвинява за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци. Останалите 10 обвиняеми бяха пуснати също срещу 1000 лв. или без мярка.



Според обвинението групата е действала от октомви 2008 г. до 2 ноември 2011 г., като изготвяла документи с невярно съдържание, чрез които други фирми необосновано са ползвали данъчен кредит. Така са укрити задължения в особено голям размер. Ролята на Начев е била да е собственик или управител на множество фирми, които вече са натрупали непосилни за плащане данъци, и да подписва договори, фактури, платежни, зад които не стои реална търговска дейност. Мъжът се е подчинявал на дадените му указания. На този етап са установени поне 26 фирми, които са се облагодетелствали от фабриката за изчистване на ДДС. На 1 ноември ромът е бил предупреден от сочения за лидер на групата Боян Петров да се укрие заради предстоящата полицейска акция.

В съдебната зала стана ясно, че Начев е бил осъждан и има няколко висящи дела. Той е бил обявяван за общодържавно издирване като свидетел по дело.

Защитникът на Начев изтъкна, че разследването продължава от юни 2010 г., но все още не е посочено с каква сума групата е ощетила държавата. Обвиняемият поиска от съда по-лека мярка, за да се грижи за сина си, който страдал от епилепсия.

Съдът прецени, че обвинението не е конкретно и не са посочени престъпленията, които Начев е извършил като член на групата. Мярката може да бъде обжалвана в четвъртък пред Софийския апелативен съд.

АДЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Пускат ром, дължи 105 млн. лв. данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди