изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:47 EEST
Русия е обезпокоена от кражбите на преносими зенитно-ракетни системи от военните складове в Либия    
По света
Дубай. Русия е обезпокоена от съдбата на преносимите зенитно-ракетни системи (ПЗРС), попаднали в ръцете на Преходния национален съвет на Либия. Това каза заместник-директорът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество на Русия (ФСВТС) Вячеслав Дзиркалн, предаде РИА Новости.


„Русия подготви проект за резолюция на съвета за сигурност на ООН за контрол на ПЗРС, преминали в ръцете на ПНС”, каза Дзиркалн на пресконференция в Дубай. По думите му, Русия участва в работата по въпросите за контрол на оръжията в рамките на резолюцията на ООН и е „готова за сътрудничество с новите либийски власти в тази насока”.
По оценка на експерти, при падането на режима на Муамар Кадафи от военните складове в Либия са били откраднати няколко стотин ПЗРС, включително съветски "Стрела" и "Игла".
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Русия е обезпокоена от кражбите на преносими зенитно-ракетни системи от военните складове в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.04 секунди