изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:43 EEST
Прокурор подслушвал съдии и политици, докато следил любовница    
Ред и сигурностГлавният прокурор Борис Велчев е внесъл във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за дисциплинарно уволнение на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Официалният мотив е уронване на престижа на съдебната власт, съобщи електронното издание на списание "Правен свят". Неофициалният - поръчал на частни детективи да следят и подслушват любовницата му, която ревнувал, и покрай нея бръмбарите "уловили" политици и магистрати, пише в. "24 часа".


Според запознати, Ванчев поддържа връзка с местна съдийска шефка.

Записите са направени извън реда на Закона за специалните разузнавателни средства.

"До този момент главният прокурор нито ме е викал, нито ми е предявил нещо", коментира пред вестника Ванчев.
"Да съм нареждал подслушване на колеги и политици?! Това са пълни глупости! Такова нещо не би могло да стане, това е престъпление", каза още той.

Пред Mediapool говорителят на Борис Велчев - Стелияна Кожухарова, уточни, че извършеното от Ванчев не е свързано с прокурорската му работа, а с личното му поведение. Тя отказа повече коментари, за да не се компрометира предстоящото дисциплинарно производство.

Очаква се утре ВСС да образува дисциплинарно производство срещу него и да избере тричленния дисциплинарен състав.

Иван Ванчев бе избран от ВСС за ръководител на Хасковската окръжна прокуратура през лятото на 2009 г. за втори мандат. Тогава той спечели надпреварата с Петър Мидов и Светлозар Костов, който пък преди два месеца бе избран за шеф на Специализираната прокуратура.

През май 2009 г. шефката на Инспектората към ВСС Ана Караиванова го бе предложила за наказание заради нарушения при разследването на смъртта на Ради Стайков от Любимец, пише в. "24 часа". Той загина при катастрофа, в която като виновник се сочеше бившият служител на Пътни такси Николай Скерлев от София. Ванчев е бил наблюдаващ прокурор по делото. Въпреки указанията на съда той три пъти е прекратявал разследването срещу Скерлев. По делото било записано, че с дрегера не е засечена употреба на алкохол.
В същото време кръвната проба показала, че той е пил. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Прокурор подслушвал съдии и политици, докато следил любовница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди