изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 00:13 EEST
АНКЕТИРАТ ДОБРУДЖАНЦИ ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В ОБУЧЕНИЯ    
Общество

От вчера в Добрич, както и в цялата страна, стартира национално представително проучване на тема "Наблюдение на образование и обучение на възрастни". То обхваща лица между 18 и 64 години, съобщиха от Териториалното статистическо бюро. Експертите му ще посетят 90 домакинства в Добрич, Балчик, Каварна, Генерал Тошево, Шабла както и селата Стефаново, Славеево, Безмер и Пряспа. За страната в проучването ще бъдат включени 3600 домакинства.



От териториалното статистическо бюро апелират всички домакинства, които са попаднали в извадката, да проявят гражданска ангажираност и да отговорят на поставените въпроси в анкетата.

Изследването ще продължи до 17 декември. То трябва да установи степента на участие на хората в активна трудова възраст в учебни дейности. Те са разделени условно на формално образование (в образователната система), неформално обучение (курсове, частни уроци, обучителни семинари) и във форми на самостоятелно обучение. Друга задача на проучването е да бъде събрана информация за пречките, с които се сблъскват хората, които имат желание да се образоват и обучават, както и да се съберат данни за участието в обществени и културни мероприятия, ползването на чужди езици, отношението към образованието, обучението и т.н.

Наблюдението се провежда във всички страни членки на Европейския съюз по единна методология и с общ въпросник, разработен от генерална дирекция "Евростат" на Европейската комисия и адаптиран за българските условия от Националния статистически институт. Целевата група на проучването са хората в активна трудова възраст, а данните от него ще бъдат съпоставими на международно ниво и ще могат да послужат в процеса на разработване на европейската политика за ученето през целия живот. НДТ

 

 


Сходни връзки

АНКЕТИРАТ ДОБРУДЖАНЦИ ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В ОБУЧЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди