изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:51 EEST
Разследват смъртта на красивото животно в Шуменско    
Лов и риболовДосъдебно производство е образувано в Шуменско заради мистериозната смърт на елен в региона.Според местните животното е гръмнато от бракониер заради рогата му, които могат да бъдат продадени за добри пари като тройфей.


На трупа на обезглавения елен се натъкнал козар в землището между селата Живково и Становец. Той информирал местните ловци, а те на свой ред сигнализирали в полицията. Според някои от авджиите животното е загинало след битка с друг елен.

„Имаше стари удари на брачния период, които елените си нанасят, голям процент от елените, когато се бият - един от тях умира”, казва пред bTVБогдан Марчев –ловец.

Други обаче се съмняват, че еленът е убит с карабина от бракониер, който е внимавал да не оставя следи.

„Освен да е ударен в главата и този, дето го е ударил, да не е оставил белези от куршум. Всъщност и да е ударен в главата, това не пречи тя да се продаде за трофей за около 5-6 хил.евро”, смята Сали Басри -ръководител на ловна дружинка с. Живково.
Според местните и друг факт увеличава съмненията, че еленът е убит от бракониер за трофей.
„Защото той, еленът, си беше напълно здрав - нито да са му взели рибица или нещо. Той човекът не го е убил за месо, убил го е само за трофей”, коментира още Басри.
Разследването трябва да установи истината за смъртта на животното. Според Наказателния кодекс - убит или уловен без надлежно разрешение едър дивеч се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчужден се присъжда неговата равностойност.
Според слуховете колекционерите давали по 50 хиляди евро за ловни трофеи на черно. НА ЛОВ/НДТ

 


Сходни връзки

Разследват смъртта на красивото животно в Шуменско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди