изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:22 EEST
ДО КРАЯ НА НОЕМВРИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ЗЪРНО ДА СЕ ВЪРЖАТ С НАП    
ЗемеделиеВсички касови апарати на търговците на зърно трябва да се свържат с НАП до края на ноември тази година, припомнят от пресцентъра на приходната агенция. Оттам поясняват, че става дума за апаратите на търговците на зърно, които се използват за регистриране и отчитане на продажбите за всички извършвани от тях дейности. До момента свързаните с НАП търговци на зърно са общо 1041.

От агенцията предупреждават, че от 1 декември започват масови проверки на търговците със зърно за това дали са спазени законовите изисквания. Ако някой от тях извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.

До края на март 2012 г. пък всички останали търговци трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, добавят още от агенцията. За пореден път агенцията съобщава, че всеки търговец може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново. Софтуер за проверка на възможността за доработване на касовия апарат за дистанционна връзка с НАП е публикуван на интернет страницата на агенцията www.nap.bg, в рубриката "Свържете касовите си апарати с НАП". В  секцията е публикувана и брошура с отговори на основните въпроси, свързани с осигуряването на електронната връзка, както и списък с номерата и моделите на новите и използваните в момента фискални устройства, които могат да бъдат модифицирани и приведени в съответствие с новите изисквания на наредбата.

Допълнителна информация за това, кой модел касов апарат може да се  доработи и в кои случаи се налага закупуването на ново устройство, може да се намери и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. НДТ

 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА НОЕМВРИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ЗЪРНО ДА СЕ ВЪРЖАТ С НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди