изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:04 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ    
Земеделие

Зърнопроизводителите от Добричка област ще се включат в националния протест в понеделник. Протестните действия ще са с начален час 10 ч. Недоволстващите фермери от областта ще се съберат на три пункта – най-многобройни се очаква те да са на околовръстния път на Добрич до КПП за Ген. Тошево, след Кардам в посока границата и между Балчик и Каварна, преди разклона за село Топола, съобщи за НДТ говорителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Орлин Панев.



На трите пункта протестиращите ще излязат със земеделска техника. Най-многобройна – около 400 машини,  се очаква тя да бъде на пункта в Добрич, а на другите два – машините да са по 100-150.

Протестът се организира от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и Областния съюз на земеделските кооперации "Добруджа". Фермерите настояват да се преразгледа Бюджет 2012 в сектор „Земеделие“ и да се спазят условията по подписната месец преди изборите финансова рамка. В документа бяха гарантирани 570 милиона лева за българското земеделие. В бюджета за следващата година обаче парите са с 230 милиона лева по-малко. Фермерите настояват да си получат всички пари по подписаната преди изборите финансова рамка за сектора през следващата година.

 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди