изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:52 EEST
ОТ МАРТ 2012 ВСИЧКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ПОДАВАТ ДАННИ ЗА ГОРИВАТА СИ    
ИкономикаВсяка бензиностанция в България трябва да внедри автоматизирана електронна система, която подава данни за количеството продадени горива до края на март догодина. Това съобщиха от пресцентъра на НАП. Оттам припомнят, че от началото на 2011 г. обектите за търговия на течни горива бяха задължени по закон да отчитат по електронен път оборотите си в приходната агенция.

 Новото изискване ще добави към съществуващата финансова информация и данни за точното количество горива, продадени на бензиноколонките. Към вече изградените електронни системи търговците на горива ще инсталират нивомерни устройства, които позволяват на данъчните органи да следят в реално време не само финансовите потоци, но и точните количества горива, които минават през колонките или се намират в резервоарите на бензиностанциите, поясняват данъчните.

От приходната агенция припомнят, че в началото на т.г. близо 3000 бензиностанции бяха задължени да осигурят дистанционна връзка с информационната система на НАП. Заради неизпълнение на изискването 269 обекта бяха запечатани или въобще не отвориха врати. Статистиката на данъчните сочи, че независимо от намалялото потребление на горива в страната, след въвеждане на изискването е отчетен ръст на декларираните обороти от бензиностанциите с 24 млн. лв. На среща в приходната агенция е обсъден графика за изпълнението на изискването, които трябва да се изпълнят преди края на март 2012.

От агенцията припомнят и това, че до края на март 2012 г. всеки търговец в страната, който приема плащания в брой, трябва да свърже касовия си апарат с приходната агенция. Според данните на НАП това трябва да направят близо 300 хил. фирми. Оттам добавят, че досега връзка са осъществили около 50 хил. фирми. НДТ

 


Сходни връзки

ОТ МАРТ 2012 ВСИЧКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ПОДАВАТ ДАННИ ЗА ГОРИВАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди