изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:32 EEST
Разкрити са извършителите на жестоко убийство в Трънско    
Ред и сигурност
Перник. За по-малко от два часа са разкрити извършителите на жестоко убийство в Трънско. Това съобщиха от ОД МВР Перник. Сигнал за убит човек в трънското село Милославци е получен вчера, около 10,35 ч. в местното районно управление. Криминалисти от ОД МВР – Перник и РУП – Трън посетили местопроизшествието, където се натъкнали на разбита входна врата на жилище, обитавано от 52-годишния Й.Д. с постоянен адрес гр. София. 


Къщата била разхвърляна и в нея имало следи от кръв, а собственикът й и колата му липсвали. Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на който е намерен трупа на 52-годишния Й.Д. в дере, между трънските села Филиповци и Велиново. Тялото било увито в юрган и изхвърлено в безлюдната местност. В областта на шията имал множество прободни рани, най-вероятно нанесени с нож. Органите на реда открили и колата на убития на пътя за софийското село Пожарево. Регистрационните табели от автомобила били открити в река, на пътя за с. Филиповци. Намерена е и автомобилна щанга след КПП Владая, с която са нанесени травматични увреждания на убития.
Около 09,00 ч. вчера сутринта, по сигнал на началника на Районно управление „Полиция” – Трън, в гр. Брезник били задържани двама трънчани, които пътували с лек автомобил посока Перник, натоварен с отпадно желязо. При последвалата работа с криминално проявените Г.Т./25 г./ и 28-годишния П.Д. от гр. Трън се установило, че предната вечер мъжете отишли в жилището на жертвата, разбили входната врата и му нанесли удари с щанга, а след това го намушкали многократно в областта на шията най-вероятно с нож. След това увили безжизненото тяло в юрган, натоварили го в колата му, като междувременно задигнали портфейла и кредитната му карта и всякакъв вид железа от двора. Натоварили металите на тяхната кола и заедно с двата автомобила тръгнали да заличават престъплението. По пътя изхвърлили трупа на Й.Д., а колата му изоставили. Рано сутринта тръгнали да издават желязото в пункт за вторични суровини в гр. Перник.
Г.Т. и П.Д. са познати на органите на реда с множество кражби, за които са изтърпявали условни присъди и пробации. Задържани са 24 ч., като ще им се иска постоянен арест.
Образувано е досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Разкрити са извършителите на жестоко убийство в Трънско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди