изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:32 EEST
В ПОНЕДЕЛНИК ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ    
Земеделие

Земеделски производители от Добричка област излизат в понеделник на протест. Той е част от националния протест на фермерите от цялата страна. Поводът е недоволството им от орязаните в бюджета за 2012 година пари за сектор „земеделие”. Сред организаторите на протестната проява са Добруджанският съюз на зърнопроизводителите и Областният съюз на земеделските кооперации „Добруджа”.



Предвижда се в 10 ч. на околовръстния път на Добрич до КПП за Ген. Тошево, по пътя след Кардам в посока границата и между Балчик и Каварна, преди разклона за село Топола, да се съберат фермери и земеделска техника. Заявленията до местните власти за провеждане на протестите са пуснати за срок от 15 дни., обясни говорителят на Добруджанският съюз на зърнопроизводителите Орлин Панев.

По предварителна информация националният протест в страната ще блокира част от АМ „Тракия”, Дунав мост, Петолъчката край Сливен, както и някои от граничните пунктове. В понеделник фермерите от цялата страната излизат на национални протести. Очаква се това да бъде най-големият протест на земеделски стопани до момента, ще има организирани 25 сборни пункта в страната, а по границите и по основните пътни артерии у нас ще излязат 2 500 селскостопански машини. Очакваме това да е най-големият протест с оглед на това, че е най-голямото обединение на браншови организации в сектора. Може би ще бъде затруднено движението, за което се извиняваме на хората. Знаете, че машини, които вървят по пътищата създават проблем заради движението си с ниска скорост, коментират организаторите.

Конфликтът между фермерите и кабинета „Борисов” стана факт, след като в проектобюджета за следващата година, който беше гласуван от депутатите на първо четене, бяха заложени с 230 милиона лева по-малко за сектора. Месец преди изборите за президент и местна власт беше подписана финансова рамка между кабинета и големите браншови организации, според която в сектора трябваше да влязат 570 милиона лева. Асоциациите в агросектора обявиха, че това е било предизборен ход на управляващите. В четвъртък земеделският министър Мирослав Найденов присъства на конференцията на Националната асоциация на зърнопроизводителите с идеята да ги обеди да не протестират, но до консенсус така и не се стигна. Найденов обяви днес в парламента, че в телефонен разговор вчера, премиерът Бойко Борисов е позволил да се разреши по-ниската ставка на акциза върху нафтата за зърнопроизводителите. НДТ

 


Сходни връзки

В ПОНЕДЕЛНИК ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди