изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:22 EEST
Протестна вълна залива страната    
НовиниЖелезничари, фермери, полицаи решиха да търсят правата си със стачки и протести. На 30 ноември синдикатите ще проведат национален протест срещу пенсионнaта реформа. В същия момент в парламента се разглежда бюджетът за 2012 г.
Пети ден продължава стачката в БДЖ. Според стачния комитет в четвъртия ден на протеста от 8 до 16 ч. не са се движили над 80% от от пътническите влакове.


Вчера транспортният министър ивайло Московски нареди на ръководството на компанията да започне преговори със синдикатите за нов колективен трудов договор. От синдикатите отговориха, че дори да започнат преговори, няма да прекратят стачката. Някои железничари дори се готвят за гладна стачка.

От днес фермерите от цялата страната излизат на национални протести, заявиха от Асоциацията на земеделските производители в България и Националната асоциация на зърнопроизводителите. Те протестират срещу заложените в бюджета по-малки суми за национални доплащания.
Очаква се това да бъде най-големият протест на земеделски стопани до момента, с 25 сборни пункта в страната, с хиляди селскостопански машини по границите и по магистрали.

Полицаите също се стягат за протести. Това решение е било взето на съвещание на Синдикалната федерация на полицейските служители. От синдиката са против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР и против начина, по който това става - без консултации и без предварителна информация за засегнатите.

Призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват във всеки демократичен протест, защото това правителство не разбира от аргументи, а от сила и натиск, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
Министърът на финансите Симеон Дянков пък отговори, че не го е страх от протести; въпреки тях правителството е решено да проведе реформите. Пенсионната реформа ще се гласува и ще бъде приета, дори ако сега президентът наложи вето, каза Дянков. Той е категоричен, че компромиси в пенсионната реформа няма да има. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Протестна вълна залива страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди