изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:50 EEST
НАЗНАЧИХА НОВИТЕ КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ В ОБЩИНА ШАБЛА    
ПолитикаСлед направените промени в Закона за административно-териториалното устройство на Република България, само в село Дуранкулак на проведените през октомври местни избори, кметът бе избран пряко. В останалите дванадесет селища, местната власт ще се представлява от кметски наместници, които назначава кметът на общината, информират от община Шабла. Екипът на проф. Райна Бърдарева е извършил подбора им по предварително установени критерии.

 Направените промени са съобразени със заложените критерии и с вота на живеещите в съответните селища. През настоящия мандат, кметски наместници в община Шабла ще бъдат: Светла Колева – село Горун, Невена Георгиева – село Тюленово, Петранка Георгиева – село Езерец, Николай Петров – село Захари Стояново, Виолета Георгиева – село Ваклино, Николай Николов – село Черноморци, Донка Димова – село Граничар, Драгомир Жечев – село Смин, Димитър Марчев – село Крапец, Мария Гочева – село Горичане, Таня Господинова – село Пролез, Елка Димитрова – село Божаново и Твърдица.
В края на миналата седмица кметските наместници са получили назначението си и са участвали в първата работна оперативка с кметския екип. На нея са били поставени неотложните задачи пред кметските наместници, свързани основно с встъпването им в длъжност и административните процедури, произтичащи от това.
Във връзката с инициативата на btv „Да почистим България за един ден”, в която и община Шабла, като част от област Добрич ще се включи, новоназначените кметски наместници бяха помолени за съдействие. То ще се състои в събиране и предоставяне на информация на щаба в общинската администрация, който ще готви Програмата на общината за кампанията през месеците март/април. В това отношение на кметските наместници ще се разчита да осигурят връзка с кооперациите и арендаторите и да проучат възможностите им, да се включат в инициативата, информират още от община Шабла. НДТ

 

 


Сходни връзки

НАЗНАЧИХА НОВИТЕ КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ В ОБЩИНА ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди