изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:22 EEST
Борба за оцеляване в Шампионската лига. Станаха ясни 8 от осминафиналистите в турнира Шампионска лига    
Спорт

Тази вечер ще се изиграят последните двубои от груповата фаза в Шампионската лига, а някои грандове ще трябва да се борят за оставането си в турнира.



Група А

Манчестър Сити има шансове за оставане в надпреварата, които обаче минават през задължителна победа срещу Байерн Мюнехн. В същото време пък Наполи трябва да направи максимум реми с Виляреал.

Припомняме, че първия двубой между двата тима завърши с победа с 3:0 за баварците, но срещата ще бъде запомнена най-вече със скандалът, който Карлос Тевес предизвика на резервната скамейка на "гражданите".

В другата среща пък се очаква Наполи да няма проблем срещу Виляреал, който е аутсайдерът в групата и до момента няма спечелена точка.

При успех на италианците манчестърци със сигурност ще напуснат ШЛ и ще продължат европейската си Одисея в Лига Европа.

Група В

В тази група само италианският Интер е сигурен участник на 1/8-финалите в Шампионската лига, а и трите останали отбори имат шанс за второто място.

"Нерадзурите" посрещат у дома руския ЦСКА Москва, който за момента е на последното място с 5 точки.

"Армейците" могат да се класират на второто място само, ако спечелят на "Джузепе Меаца" и в същото време Лил и Трабзонспор направят реми.

В същото време във Франция Лил и Трабзон ще влязат в директен сблъсък за втората позиция, знаейки, че победа за накой от отборите ще му гарантира оставане в турнира.

За момента Трабзонспор е на второ място с 6 точки, а Лил е на третата позиция само на точка зад турския тим.

Група С

Големият въпрос в тази група е може ли Манчестър Юнайтед да отпадне от най-престижния европейски клубен турнир още в груповата фаза?

Има реална опасност това да се случи, ако "червените дяволи" загубят гостуването си на швейцарския Базел.

Изходът от този двубой на пръв поглед може да изглежда ясен, но това съвсем не е така, имайки предвид първата среща между двата тима на "Олд Трафорд".

Тогава манчестърци започнаха много добре срещата, но допуснаха да им бъдат вкарани цели три гола за крайното 3:3.

В другата среща от групата португалският Бенфика може да си осигури първото място, ако победи румънския Оцелул Галац.

Това не би трябвало да е особено трудно предвид факта, че румънците са на дъното в групата без спечелена точка, а и гостуване на стадион "Луш" никога не е лесно.

Група D

Испанският гранд Реал Мадрид вече си е осигурил първото място в групата и логично ще пътува до Амстердам за мача с Аякс без най-големите си звезди.

Точка от двубоя пък ще стигне на холандския тим, за да си осигури втората позиция и участие на 1/8-финалите.

Дори и да загубят този мач обаче холандците имат добри шансове за оставане в турнира, защото третия Олимпик Лион ще има нужда от чудо, за да ги измести от мястото им.

Французите ще играят с Динамо Загреб, който е без спечелена точка, но играе за честта си. Ако искат да продължат в турнира лионци трябва да се надяват не само на поражение за Аякс, но и ще трябва да бият Динамо със 7 гола разлика.

http://www.sportni.bg

Станаха ясни 8 от осминафиналистите в турнира Шампионска лига

София. Отборът на Олимпик Марсилия се класира за осминафиналите в турнира Шампионска лига. Късни два гола на Андре Айеу и Матьор Валбуена донесоха успеха на тима с 3:2 срещу Борусия Дортмунд и класираха французите. Челси спечели с 3:0 срещу Валенсия в последен мач от група „Е”. По този начин Челси спечелиха група „Е” с актив от 11 точки:

Група „Е”

Челси победи Валенсия и спечели група "Е"
Отборът на Челси спечели с 3:0 срещу Валенсия в последен мач от група „Е”. По този начин Челси е първи с 11 точки, с 1 повече от отбора на Байер Леверкузен. Челси поведе на Валенсия с гол на Дидие Дрогба още в 3-ата минута, а Рамиреш в 22-ата удвои преднината за своя отбор. 14 минути преди края отново Дрогба подпечата успеха на Челси.
В същото време вторият в групата Байер Леверкузен завърши наравно в последния си мач. Германският вицешампион приключи при 1:1 с белгийския Генк като гост. Восен (30) вкара за домакините, но Дердюк изравни 11 минути преди края.

Виаш-Боаш: Ударихме шамар на критиците
Мениджърът на Челси Андре Виaш-Боаш коментира играта на тима си при победата с 3:0 над тима на Валенсия. Срещата се игра на стадион „Стамфорд Бридж” и бе последна от програмата на група „Е” от турнира Шампионска лига.
"Играчите ми удариха шамар на критиците ни. Няма значение какво говорят и пишат за мен, важното е, че отборът завършва като победител в групата и продължава да преследва целите си", заяви Виаш-Боаш след двубоя на "Стамфорд Бридж", цитиран от вестник "Марка".
"Валенсия започна двубоя с притеснение и ние се възползвахме, вакрвайки ранен гол. Стратегията ни беше защитата да стои по-близо до вратата, което се оказа добър ход", каза мениджърът на лондончани.

Унай Емери: Важното за Валенсия е да спечели Лига Европа
Старши треньорът на Валенсия Унай Емери коментира играта на тима си при загубата с 0:3 от тима на Челси в мач от груповата фаза на турнира Шампионска лига, след която отборът ще играе в турнира Лига Европа. „Целта ни сега е да спечелим Лига Европа. Няма от какво да се срамувам или да съм недоволен. Никой от играчите ни не трябва да бъде винен за тази загуба, просто Челси бяха прекалено силни. Напълно заслужено те, заедно с Байер Леверкузен, се класират за следващата фаза на турнира”, каза Емери на пресконференцията след края на мача, цитиран от "Марка".

Група „F”

Марсилия на осминафинал след успех в края срещу Дортмунд
Отборът на Олимпик Марсилия се класира за осминафиналите в турнира Шампионска лига. Късни два гола на Андре Айеу и Матьор Валбуена донесоха успеха на тима с 3:2 срещу Борусия Дортмунд и класираха французите. Преди това Блажековски (23) и Хюмелс (32-дузпа) дадоха преднина на Борусия, а Реми намали в края на първото полувреме.
В другия мач от групата Олимпиакос Пирея победа лидера Арсенал с 3:1, но точка не стигна на гърците да се класират. Все пак те завършиха трети в групата и ще играят в турнира Лига Европа.

Дешан: Футболът е велика игра, когато печелиш
Старши треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан бе доволен от победата с 3:2 над Борусия Дортмунд, след който французите се класираха за фазата на директните елиминации в турнира Шампионска лига.
„Тази победа ще остане завинаги в историята на Марсилия. Футболът е велика игра, когато печелиш“, каза Дешан след мача.

Валверде: Отпадаме, но сме доволни
Старши треньорът на Олимпиакос Ернесто Валверде остана доволен, след като неговият отбор победи Арсенал с 3:1 в последния двубой от групите в Шампионската лига.
Въпреки успеха гърците ще играят в Лига Европа, след уникалния обрат в другия мач от потока между Борусия Дортмунд и Олимпик Марсилия. Французите стигнаха до трите точки след победа с 3:2 и се класираха за директните елиминации в Шампионската лига.
„Отпаднахме от Шампионската лига, но се гордеем с играта си днес. Загубата у дома от Марсилия ни струва много скъпо. Във футбола всичко трябва да се върши правилно и в правилния момент“, заяви Валверде.
„Загубихме първите си два мача, но бяхме пред класиране до последните минути на последния ден. Това е успех за нас. Сега ще видим колко далеч можем да стигнем в Лига Европа“, добави наставникът на Олимпиакос.

Венгер: Домакините се раздадоха докрай физически
„Не обичам да губя, но трябва да отдадем заслуженото на Олимпиакос, защото те изиграха сериозен мач“, коментира мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след поражението с 1:3 в Гърция след срещата на двата тима от групите на турнира Шампионска лига.
„През първата част ни беше трудно. Не мисля, че подходихме тактически правилно, с твърде много къси пасове. Нямахме късмет с контузията на Фабиански. През второто полувреме при 2:1 изглеждаше, че можем да се върнем в мача. Но домакините през цялото време нападаха опасно и заслужиха победата“, добави френският специялист.
„Имаше липса на комуникация между нашите футболисти, особено в защита. Много пъти се гледаха един друг. Но тези играчи не са били на терена заедно. Доста от тях нямат опит в Шампионската лига и затова бяха изненадани от скоростта на мача“, каза още Венгер.
„В Европа, ако не си на 100 процента мобилизиран от началото на мача, много трудно можеш да спечелиш. Олимпиакос беше отдаден на максимум от първия съдийски сигнал. Имахме шансове да вкараме в началото, но не успяхме. Домакините се раздадоха докрай физически“, допълни мениджърът на Арсенал.

Група „G”

Зенит удържа Порто и стигна осминафиналите
Отборът на Зенит Санкт-Петербурт завърши 0:0 като гост на Порто и се класира за осминафиналите в турнира Шампионска лига. В последния мач от група „G” на турнира точка бе необходима на руснаците, които не вкара гол като гост на португалския шампион, но и не допуснаха, което бе достатъчно. Така Зенит завърши втори в групата с девет точки, а Порто има седем.

Спелети: Очаквахме как ще играе Порто
Старши треньорът на Зенит Санкт Петербург Лучано Спалети коментира играта на тима си при равенството 0:0 срещу Порто в мач от груповата фаза на турнира Шампионска лига. "Знаехме как ще играе Порто. Нормално е, когато един отбор е домакин и се нуждае от победа, да атакува постоянно. Ние обаче също имахме положения, особено в последните минути. Естествено, не съм напълно доволен от играта, но на доста от футболистите ни им липсва опит в подобни отговорни двубои. Колкото до Дани, той не беше на обичайното си ниво, но това е нормално. Няма играч, който винаги да е във върхова форма. Това само показва, че имаме нереализиран потенциал", каза италианецът.
"Водим в класирането в Русия, минахме групите на Шампионската лига - според мен това е максималното, което можехме да постигнем за тази година. Всички се трудиха много и сега могат да се порадват на успехите", добави Спалети.

Шахтьор завърши участието си с победа
Отборът на Шахтьор Донецк завърши участието си в турнира Шампионска лига с победа. Тимът победи като гост Апоел Никозия с 2:0, но въпреки това не успя да завърши поне на трето място в група „G”, което дава право на участие в турнира Лига Европа. Головете за украинците вкараха Адриано (62) и Селезньов (78).

Група „H”

Барселона победи БАТЕ Борисов с резервите
Барселона победи с 4:0 отборът на БАТЕ Борисов в последния мач от груповата фаза на турнира Шампионска лига. Старши треньорът на домакините Хосеп Гуардиола заложи на играчи, които по-рядко попадат в титулярния състав на отбора. Първата част завърши при резултат 1:0 с гол на Серхи Роберто. През второто полувреме голове за Барселона отбелязаха Мартин Монтоя (60) и Педро (63, 89). Така Барселона завършва на 1-о място групата си с 16 точки, като отборът не допусна загуба в нито един от двубоите си. БАТЕ Борисов от своя страна остана на 4-ата позиция с актив от 2 точки.

Гуардиола: Не е лесно да разчиташ на 6 или 8 деца, но те играха много добре срещу БАТЕ Борисов
Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола коментира играта на тима си при победата с 4:0 над БАТЕ (Борисов). Двубоят бе от група „Н” на турнира Шампионска лига.
„Казах им да излязат и да се забавляват, те изпълниха много от указанията и не бяха уплашени. За нас бе важно да видим, че те могат да се справят и са подготвени да помагат, когато имаме нужда от тях. Не е лесно да пуснеш 6 или 8 деца от втория тим и те да играят толкова добре”, заяви Гуардиола на пресконференцията след края на двубоя, цитиран от вестник "Марка".
След това специалистът каза и няколко думи за предстоящия сблъсък с Реал (Мадрид) в испанската Ла Лига: „Ако ни бият сега, ще натрупат страхотно предимство, а да стопиш 9 точки разлика на Реал е твърде много да се желае. Утре ще започнем подготовка за тази среща”.

Милан завърши 2:2 като гост на Виктория Пилзен, бивш играч на Левски вкара гол
Отборът на Милан завърши 2:2 като гост на Виктория Пилзен. Двубоят бе последен за двата отбора от група „Н” в турнира Шампионска лига. Италианският шампион завършва на второ място в класирането зад Барселона. Виктория Пилзен ще играе в турнира Лига Европа след като завърши трети.
Иначе Алешандре Пато и Робиньо дадоха преднина на Милан след голове в началните минути на второто полувреме.
В края на мача бившият играч на българския Левски Давид Бистров вкара за 2:1, а в продължението Дурис изравни.

Алегри: Ядосах се на грешките на Милан, няма да ги повторим
Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри бе ядосан след равенството на неговия тим 2:2 срещу състава на Виктория (Пилзен). Срещата се игра в Чехия и бе последна за двата тима в група „Н” на турнира Шампионска лига.
"Много съм ядосан. Имахме възможности да решим всичко с трети гол, а накрая не внимавахме в защита и си платихме. Във футбола трябва да си концентриран до 95-ата минута, защото нещата винаги могат да се обърнат срещу теб. Със сигурност следващия път няма да повторим отново грешката си от днес", каза Алегри.
Той не пожела да коментира предстоящия трансфер на Карлос Тевес в Милан.
Милан финишира на второ място в група "Н". Италианският шампион събра 9 точки, а победител стана Барселона с 16. Виктория завърши на трето място и ще продължи участието си в евротурнирите от 1/16-финалната фаза на Лига Европа.

Резултати от груповата фаза:
Апоел Никозия – Шахтьор Донецк 0:2
Барселона – БАТЕ Борисов 4:0
Борусия Дортмунд – Олимпик Марсилия 2:3
Челси – Валенсия 3:0
Порто – Зенит 0:0
Генк – Байер Леверкузен 1:1
Олимпиакос Пирея – Арсенал 3:1
Виктория Пилзен – Милан 2:2

Класиране в групите на турнира Шампионска лига:
Място Отбор Мачове Голова:разлика Точки
Група „А”
1. Байерн Мюнхен 5 11:4 13
2. Наполи 5 8:6 8
3. Манчестър Сити 5 7:5 7
4. Виляреал 5 2:12 0

Група „B”
1. Интер 5 7:5 10
2. Трабзонспор 5 3:5 6
3. Лил 5 6:6 5
4. ЦСКА Москва 5 7:7 5

Група „C”
1. Бенфика 5 7:4 9
2. Манчестър Юнайтед 5 10:6 9
3. Базел 5 9:9 8
4. Оцелул 5 3:10 0

Група „D”
1. Реал Мадрид 5 16:2 15
2. Аякс 5 6:3 8
3. Лион 5 2:6 5
4. Динамо Загреб 5 2:15 0

Група „E”
1. Челси 6 13:4 11
2. Байер Леверкузен 6 8:8 10
3. Валенсия 6 12:7 8
4. Генк 6 2:16 3

Група „F”
1. Арсенал 6 7:6 11
2. Марсилия 6 7:4 10
3. Олимпиакос Пирея 6 8:6 9
4. Борусия Дортмунд 6 6:12 4

Група „G”
1. Зенит 6 7:5 9
2. Апоел Никозия 6 6:6 9
3. Порто 6 6:6 8
4. Шахтьор Донецк 6 6:8 5

Група „H”
1. Барселона 6 20:4 16
2. Милан 6 11:8 9
3. Виктория Пилзен 6 4:11 5
4. БАТЕ Борисов 6 2:14 2

***
Реал излиза с резервите срещу Аякс
Португалският наставник на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо ще даде почивка на по-голяма част от звездите си за предстоящото гостуване на холандския гранд Аякс в мач от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига, съобщи вестник "Ас". “Кралският клуб” вече си осигури участие на 1/8-финалите в турнира и Специалния без съмнение ще даде шанс за изява на резервите и ще запази титулярите за предстоящото “Ел Класико” с Барселона на 10 декември от 23:00 часа на “Сантяго Бернабеу”.
В групата на “кралския клуб” за гостуването в Амстердам е включен 18-годишният нападател Хесе Родригес, който се очаква да запише своя дебют в Шампионската лига. Въпреки че е едва на 18 години, Родригес не е непознат в селекцията на “белите”.

Бербатов отпада за мача с Базел
Манчестър Юнайтед замина без Димитър Бербатов за Швейцария, където довечера играе последния си мач от група С на Шампионска лига срещу Базел. "Червените" се нуждаят от точка, за да се класират за елимина-ционната фаза. Загуба на англичаните праща Базел на 1/8-финалите. Там мястото си вече е осигурил португалският Бенфика.
Бербатов контузи десния си глезен в мача за Купата на лигата срещу Кристъл Палас (1:2) преди седмица. Той пропусна победата с 1:0 над Астън Вила от Висшата лига миналата събота и не успя да се възстанови за мача в Базел. Срещу Вила се контузи и мексиканецът Хавиер Ернандес, който е аут до края на годината. Единственият здрав нападател на тима е Уейн Руни, който обаче не е във форма - има едва 3 гола от 19 септември насам. Малко успокоение е, че и трите попадения са в Шампионска лига (и трите срещу Оцелул). Другите нападатели, които Фъргюсън взе за Швейцария, са невъзстановеният Дани Уелбек, Македа и Диуф, които не са играли достатъчно през сезона.
Мача довечера пропускат също Майкъл Карик (наказан) и бразилските близнаци Фабио и Рафаел да Силва, които също са с травми от миналата седмица. Том Клевърли, Андерсон и Майкъл Оуен са с дългосрочни контузии.

Румениге: Байерн ще играе за победа срещу Манчестър Сити
Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че баварците ще играят единствено за победа в последния мач от Група "A" на турнира Шампионска лига – гостуването срещу Манчестър Сити днес, съобщи "Кикер".
Германците вече си осигуриха първото място в потока, а Сити и Наполи се борят за втората позиция. Англичаните са на точка зад италианците, които са с по-добри показатели в преките срещи и днес гостуват на аутсайдера Виляреал.
Манчестър Сити се нуждае от задължителна победа над Байерн, за да продължи на 1/8-финалите, като в същото време Наполи не трябва да спечели в Испания.
„Класирането ни дава повече престиж, а в крайна сметка дава възможност на четири тима от Бундеслигата да играят в Шампионската лига“, заяви шефът на Байерн Мюнхен Румениге.
През миналия сезон Германия измести Италия от третото място в ранглистата, която се определя от спечелените точки в евротурнирите през последните 5 години. По тази причина сега цели 4 тима от Бундеслигата ще се класират за турнира, докато Италия изгуби едно място и в тази кампания само 3 състава от Серия "А" ще могат да участват в най-престижния клубен турнир в света.

Фъргюсън: Рууни не мисли за наказанието от УЕФА, а за осминафиналите
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви на пресконференцията преди днешния мач с Базел от турнира Шампионска лига, че Уейн Рууни не мисли за заседанието на Дисциплинарната комисия на УЕФА и ще бъде напълно концентриран за начина си на игра в мача днес.
„Червените“ се нуждаят от точка в Швейцария, за да си осигурят класиране в следващата фаза, а след контузиите на Димитър Бербатов, Хавиер Ернандес и Майкъл Оуен, Рууни ще трябва сам да поведе атаката на отбора.
В четвъртък обаче Рууни ще разбере, дали наказанието му от три мача за Евро 2012 ще бъде намалено.
Относно равенството 3:3 в първия мач с Базел, шотландецът коментира: „Очевидно имаше подценяване, когато поведохме с 2:0. Показахме липса на дисциплина през второто полувреме. За щастие успяхме да се събудим късно в мача и да вземем резултат, който може би ни спаси.“
„Напрежението няма да ни повлияе. Погледнете колко големи мачове играят тези играчи. Всяка година в последните няколко години те са замесени във финали, полуфинали и четвъртфинали и големи мачове в Премиършип. Утре ситуацията е същата. Това е друг голям мач, но ние имаме добър състав и този състав ще ни класиране напред без съмнение“, допълни Фъргюсън.

Раниери: Трябва да спечелим срещу ЦСКА Москва заради премията
Треньорът на Интер Клаудио Раниери заяви преди последния мач от група "B" на турнира Шампионска лига с ЦСКА (Москва), че победата е необходима, за да се увеличат доходите на италианския клуб. Интер вече се класира на осминафиналите в турнира.
"Да побеждаваш - това означава да носиш пари в касата", коментира специалистът, цитиран от "Гадзета дело Спорт".
"Необходимо е и да се поддържа рейтинга на УЕФА. Сега е важно да оправдаем надеждите на ръководството на клуба и на нашите запалянковци. Работихме много и старателно, за да излезем на пътеката на победителите. Играчите в момента са в добра физическа форма", коментира Раниери.

http://www.focus-sport.net

 


Сходни връзки

Борба за оцеляване в Шампионската лига. Станаха ясни 8 от осминафиналистите в турнира Шампионска лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди