изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:35 EEST
Митрополит Кирил: "Заявих" оставка от Светия синод    
НовиниВладиката с "Линкълн"-а бил недоволен от управлението на църквата. Варненският и Великопреславски митрополит Кирил обяви, че е "заявил" оставката си в Светия синод. Според митрополита причината за крайното му решение било "недоволството от управлението в Синода", съобщи БНР.


За решението се разбра ден, след като Кирил скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид". Владикита обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава американският президент Барак Обама, му е предоставена за ползване от компания, търгуваща с автомобили, чието име обаче владиката отказа да назове.
Ден след като новината и снимки на автомобила обиколиха всички медии се появи и новината, че митрополитът е "заявил оставката си". Потвърждение и обяснение за мотивите да предприеме тази стъпка няма, тъй като днес митрополит Кирил не отговаря на телефона си.
В устава на Българската православна църква няма процедура, по която архиерей да може да подаде оставката си от Светия Синод.  От ръководството на църквата твърдят,  митрополит Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.
Най-вероятно става дума за нелеп опит на Кирил да привлече вниманието върху себе си. Доказателство за това е фактът, че самият той използва формулировката "заявена", а не "подадена" оставка. БЛИЦ
 


Сходни връзки

Митрополит Кирил: "Заявих" оставка от Светия синод | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Митрополит Кирил: "Заявих" оставка от Светия синод
Автор: Anonymous да 2011-12-08 @ 09:04 EET
А да знаете само колко е тъп тоя Кирил?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди